Transferdagboek 11/03: Ghoulam, Strootman en Monchi

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 11/03: Ghoulam, Strootman en Monchi

'Unai Emery heeft mijn volledige steun. In de zomer zullen we een sterke boodschap afgeven met ons plan.' Aan het woord is Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al Khelaïfi, in gesprek met Le Parisien. In het eerste interview van AL Khelaifi, die tevens eigenaar van de club is, na de historische 6-1 afgang tegen Barcelona is er positief nieuws voor trainer Emery. Het is pas het eerste seizoen voor de Spanjaard in Parijs, maar er werden al vraagtekens bij zijn toekomst geplaatst wegens de pijnlijke uitschakeling in de Champions League en de spanning in de Ligue 1. Die ontbrak de afgelopen seizoenen juist volledig vanwege de heerschappij van PSG.

Dries Mertens, Marek Hamsík, Lorenzo Insigne: het zijn namen die het aanvallende Napoli van Maurizio Sarri kleur geven. Maar de Italianen hebben ook een talentvolle, verdedigende basis. Daaruit lijkt Faouzi Ghoulam komende zomer weg te vallen. De 26-jarige linksback wil volgens Italiaanse media zijn contract, dat tot medio 2018 loopt, niet verlengen, waardoor een verkoop onvermijdelijk lijkt. Bayern München, Paris Saint-Germain en Manchester City worden gelinkt aan de Algerijn.

Jorge Sampaoli kan zelf mogelijk met een overstap naar Barcelona promotie maken in Spanje, maar ook Monchi, de sportief directeur van Sevilla, kan daaraan gaan denken. Deze week stapelden de geruchten over een stap naar Real Madrid zich op. Voorzitter Florentino Pérez zou Monchi, die een uiterst succesvol transferbeleid voert bij Sevilla, naar De Koninklijke willen halen. Sampaoli denkt dat Monchi niet houdbaar is voor Sevilla als Madrid zich daadwerkelijk meldt. 'Als hij dat zou willen, dan zij het zo', aldus de trainer op de persconferentie in aanloop naar het duel met Léganes (1-1).

Kevin Strootman is dit seizoen na lang blessureleed eindelijk weer een dragende kracht voor AS Roma. Het zou gelijk zijn laatste jaargang in Italië kunnen zijn, want volgens Italiaanse media wil Manchester United de 27-jarige middenvelder in de zomer naar Engeland halen om op het middenrif plaats te nemen naast recordaankoop Paul Pogba. De linkspoot zou zo’n veertig miljoen euro moeten kosten.

Gaat hij komende zomer wel of niet naar Manchester United? Die vraag speelt al tijden rond Antoine Griezmann en de Fransman is nu wel klaar met de geruchten. 'Ik krijg altijd dezelfde vragen over mijn toekomst en dat begint vermoeiend te worden', vertelde de sterspeler van Atlético Madrid aan La1. 'Zoals ik eerder al zei: ik ben gelukkig bij Atlético en in Madrid. Het weer is hier geweldig, ik heb de beste teamgenoten en werk onder een geweldige coach. Het gevoel is goed en ik zie geen reden om te vertrekken.'

We blijven even in Madrid, want er zijn namelijk nieuwe speculaties over een transfer van James Rodríguez. Marca schrijft dat Carlo Ancelotti zijn zinnen heeft gezet op een hereniging met de Colombiaan die het bij Real Madrid veelal met een reserverol moet doen. De Italiaan werkte eerder met de spelmaker samen in de Spaanse hoofdstad. James moet de nummer 10 van Bayern München worden. De aanvallende middenvelder zou een goede band hebben met de huidige coach van de Duitse topclub. 'Bedankt voor alles, coach. In een zeer korte tijd heb ik veel van je geleerd', was de boodschap van James bij het afscheid van Ancelotti in Madrid. Bovendien deden Bayern en Real de afgelopen jaren al vaker zaken op de transfermarkt. Zo vertrok Toni Kroos van München naar Madrid en bewandelde Xabi Alonso de omgekeerde weg.

Het lijkt een drukke transferzomer te worden als het gaat om trainers. Zo zit er bij Juventus een wisseling van de wacht aan te komen. Massimiliano Allegri is volgens zowel Engelse als Italiaanse media een van de kandidaten om Arsène Wenger op te volgen bij Arsenal. Een vervanger voor de coach heeft Juventus al achter de hand. Volgens Corriere della Sera is er een mondeling akkoord met Luciano Spalletti, de trainer van AS Roma. De Romeinen staan in de Serie A momenteel tweede onder leiding van de Italiaan. Het huidige contract van Spalletti loopt komende zomer af.

The Times meldde eerder al dat John Terry nog altijd geen aanbieding van Chelsea heeft gekregen om zijn aflopende contract te verlengen. Toch lijkt de toekomst van de 36-jarige centrumverdediger in de Premier League te liggen. Op The Hawthorns om precies te zijn. West Bromwich Albion-manager Tony Pulis heeft bevestigd dat de routinier in beeld is bij de huidige nummer acht van Engeland. 'Ik heb altijd gezegd dat hij een goede speler is. Als hij komende zomer beschikbaar is, dan gaan we eens goed bekeken wat we precies nodig hebben. Daarna kijken we verder', zei de coach tijdens zijn persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.