Transferdagboek 15/03: Valverde, Iniesta en Courtois

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 15/03: Valverde, Iniesta en Courtois

De strijd om de opvolging van Barcelona-trainer Luis Enrique kan weleens in een plooi zijn gevallen. Volgens verschillende Spaanse media staat Jorge Sampaoli op het punt zijn in 2018 aflopende contract met Sevilla te verlengen, waardoor Ernesto Valverde de uitverkoren kandidaat zou zijn om zich te ontfermen over de erfenis van Luis Enrique. Valverde, die eerder onder meer werkzaam was bij Espanyol, Villarreal en Valencia, zou bijna niets liever willen dan in dienst te treden van Barcelona.

We blijven nog even in Barcelona, want Andrés Iniesta zou hebben ingestemd met een voorstel van de Catalanen om zijn contract te verlengen. De huidige verbintenis van de middenvelder, die in mei zijn 33ste verjaardag viert, loopt al in 2018 af. Barcelona wil daar twee jaar bovenop doen, zo weet Marca. De verwachting is niet dat er op korte termijn al een officiële mededeling wordt gedaan. Barcelona wil zich de komende maanden volledig richten op de strijd om de prijzen en de contractverlengingen naar juni tillen.

Door de recente flaters van Keylor Navas struint Real Madrid momenteel de keepersmarkt af. Vooral David De Gea (Manchester United) en Thibaut Courtois (Chelsea) zouden in de smaak zijn gevallen bij de leiding van De Koninklijke. Courtois lijkt evenwel weinig genegen om Chelsea te verlaten. 'Momenteel heb ik het goed hier. Ik geniet van de successen en concentreer me op Chelsea', aldus Courtois in gesprek met Onda Cero. De verbintenis van de 24-jarige Belg in Londen expireert in 2019.

Thibaut Courtois voelt zich in zijn sas bij Chelsea.
Thibaut Courtois voelt zich in zijn sas bij Chelsea.

Tussen alle geruchten rond internationale topspelers door blijft Arsenal gewoon Arsenal. Arsène Wenger heeft volgens Marca namelijk zijn goedkeuring gegeven aan de komst van de relatief onbekende verdediger Florian Lejeune. De 25-jarige Fransman vertrok afgelopen zomer van Manchester City naar Eibar en veroverde meteen een plekje in het centrum van de defensie bij de verrassende nummer acht van de Pimera División.

The Gunners houden bovendien de verrichtingen van VfB Stuttgart-middenvelder Berkay Özcan in de gaten, zo vertelt zijn zaakwaarnemer aan Football London. De negentienjarige Turk was dit seizoen in zestien competitieoptredens goed voor twee treffers en drie assists. Özcan is afkomstig uit de jeugdopleiding en speelde één interland voor Turkije Onder-21.

Net als Arsenal is ook Liverpool van plan te shoppen in Spanje. Manager Jürgen Klopp heeft volgens Marca namelijk zijn oog laten vallen op Las Palmas-regisseur Roque Mesa. De 27-jarige Spanjaard is dit seizoen één van de sterkhouders bij de uitstekende club uit Gran Canaria. Het zou de Liverpool-manager doen overwegen liefst dertig miljoen euro neer te leggen voor de centrale middenvelder.

Binnen vijf jaar van Vitesse naar Barcelona? Nemanja Matic zou het zomaar voor elkaar kunnen krijgen. De Servische middenvelder maakt dit seizoen weer indruk bij Chelsea in zijn rol centraal op het middenveld en heeft daarmee volgens El Mundo Deportivo de interesse van Barcelona gewekt. De Catalanen zouden Marco Verratti bovenaan het lijstje hebben staan, maar zien Matic als een goed alternatief.

De negentienjarige Jordy Gaspar speelde slechts twee competitieduels voor Olympique Lyon, maar zou nu al in beeld zijn bij Liverpool en AC Milan. Volgens Telefoot heeft de jonge rechtsback zich met zijn optreden in de Champions League tegen Sevilla op de kaart gezet. Bijkomend voordeel voor geïnteresseerde clubs is dat de verbintenis van Gaspar bij Lyon komende zomer afloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.