Transferdagboek 16/03: mogelijke exodus bij Manchester City

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 16/03: mogelijke exodus bij Manchester City

Je kunt er de klok op gelijk zetten. De dag na de Champions League-uitschakeling van een Engels team wordt gespeculeerd over een grote schoonmaak bij die club. Bij Manchester City, dat woensdag de Champions League moest verlaten na een 3-1 nederlaag tegen AS Monaco, moeten mogelijk liefst achttien spelers vertrekken, enkele huurlingen inbegrepen. The Guardian weet dat manager Pep Guardiola een transferbudget van ongeveer 150 miljoen pond (170 miljoen euro) tot zijn beschikking krijgt. Onder anderen Arsenal-smaakmaker Alexis Sánchez zou in beeld zijn.

West Ham United zou komende zomer een poging willen ondernemen om Luis Muriel los te weken van Sampdoria. De 25-jarige aanvaller uit Colombia is dit seizoen op dreef en gezien zijn in 2019 aflopende contract nadert langzaam maar zeker het moment voor Sampdoria om te cashen. West Ham United wil zich sowieso versterken met een aanvaller. Andy Carroll, André Ayew en Diafra Sakho kampen dit seizoen veelvuldig met blessures en daarbij staat eerstgenoemde ook nog in de belangstelling van verschillende Chinese clubs.

Dries Mertens komt vaak terug in deze rubriek, wat gezien zijn in 2018 aflopende contract met Napoli niet vreemd is. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad is Newcastle United een van de kapers op de kust. De leiding van The Magpies overweegt pas een bod uit te brengen zodra promotie naar de Premier League een feit is. Momenteel bezet Newcastle United de eerste plaats in het Championship, maar een beslissend gat met de concurrentie is nog niet geslagen.

Het verblijf van Bruno Martins Indi bij Stoke City wordt mogelijk verlengd. De Nederlandse huurling van FC Porto vertelt aan Sky Sports dat hij met zijn tijdelijke Engelse werkgever in gesprek is over een definitieve overstap. Bij Stoke is de kans op speeltijd groter dan bij Porto; sinds zijn debuut miste hij nog geen wedstrijd.

Jaap Stam denkt na over zijn toekomst bij Reading, meldt The Sun. De Nederlandse manager heeft een aflopend contract en wil weten welke plannen er liggen voordat hij aangeeft of hij doorgaat bij de club. Op dit moment is er nog een hoop onduidelijk, omdat clubeigenaar Narin Niruttinanon de nummer vijf van het Championship in de etalage heeft gezet.

Real Madrid lijkt deze zomer afscheid te nemen van Pepe en is druk op zoek naar een vervanger. Volgens AS is Felipe Monteiro van FC Porto de belangrijkste kandidaat. De Koninklijke zou zelfs al een akkoord hebben met de Braziliaanse verdediger, die bezig is aan zijn eerste seizoen in Portugal. Monteiro heeft bij Porto nog een contract tot medio 2021 met daarin een transferclausule van vijftig miljoen euro, maar de club zou bereid zijn om water bij de wijn te doen en de mandekker voor zo'n dertig miljoen euro vrij te geven.

Naar verluidt heeft Thiago Alcántara de mogelijkheid om terug te keren bij Barcelona. Cadena SER heeft de sportief directeur van de Spaanse club, Robert Fernández, gespot op de tribune bij Arsenal - Bayern München en weet dat hij onder de indruk is van het spel van Thiago. Als het tot een transfer komt, keert de middenvelder terug bij de club waar hij is opgeleid en wordt hij herenigd met zijn broer Rafinha.

Naast spelers en trainers wordt er ook aan directeuren getrokken. Zo heeft El Correo de Andalucía opgevangen dat AS Roma geïnteresseerd is in Monchi, de succesvolle technisch directeur van Sevilla. De oud-voetballer vestigde zijn naam met een succesvolle handel in spelers als Sergio Ramos en Dani Alves en staat nu zelf mogelijk voor een overstap. De eerste gesprekken zouden al zijn gevoerd en alleen een tussenkomst van Real Madrid, dat ook belangstelling heeft, kan nog roet in het eten gooien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.