Transferdagboek 17/03: 'Barcelona volgt Ajacieden'

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 17/03: 'Barcelona volgt Ajacieden'

De zaakwaarnemer van Yaya Touré slingert de geruchtenmachine maar weer eens aan. De middenvelder van Manchester City beschikt over een aflopend contract en geniet volgens zijn adviseur, Dimitri Seluk, interesse van veel clubs. 'We hebben tot 15 maart op Manchester City gewacht, maar er kwam geen contractaanbieding. Daarom zijn we de gesprekken met andere clubs begonnen. We sluiten niemand uit, ook Manchester United niet', antwoordde Seluk tegen Sky Sports op dergelijke zinspelingen. Touré zou een overstap naar de rivaal niet afwijzen, al lijkt een vertrek naar Italië of Spanje logischer.

Werder Bremen wil weer handelen met FC Kopenhagen. De Duitse club maakte eerder geld over voor de transfers van  Thomas Delaney en Ludwig Augustinsson en hengelt nu naar de diensten van Mathias 'Zanka' Jørgensen. Volgens de Deense geruchten zou de verdediger worden gezien als een van de steunpilaren van de toekomst.

Oguzhan Özyakup krijgt in de toekomst mogelijk de kans om terug te keren bij Arsenal. De Nederlands-Turkse middenvelder speelde in de jeugd bij de Engelse club, maar brak nooit door en vertrok naar Besiktas. Door zijn prestaties daar verschijnt hij weer op het verlanglijstje van Arsenal, waar ze hem nadrukkelijk in de gaten houden. 'Özyakup is een speler van de hoogste klasse. Mochten we iemand nodig hebben op zijn positie, dan komt hij zeker in aanmerking', zo werd in Turkse media uit de mond van Arsenal-scout Jurgen Kost opgetekend.

Barcelona zou het Europa League-duel tussen Ajax - Kopenhagen hebben aangegrepen om Davinson Sánchez en Kasper Dolberg nader te bekijken. De Spaanse topclub zat op de tribune voor het duo, dat met het oog op volgend seizoen nadrukkelijk in de gaten wordt gehouden. Sánchez had volgens El Mundo Deportivo al eerder de kans om bij Barca te tekenen, maar door het gebrek aan uitzicht op speeltijd in het eerste elftal, koos hij voor Ajax. Tijdens het duel met Kopenhagen volgde de afgevaardige van Barcelona ook Joël Veltman, Donny van de Beek en Justin Kluivert.

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino wil Wilfried Zaha en Ross Barkley graag aan zijn selectie toevoegen. De Argentijnse coach ziet een meerwaarde in de twee middenvelders, die nu spelen voor respectievelijk Crystal Palace en Everton. Zaha was afgelopen zomer al dicht bij een overgang naar Spurs, maar toen hield Crystal Palace dat nog tegen. Barkley ligt nog een jaar vast bij Everton en heeft nog geen overeenkomst bereikt over een nieuwe verbintenis.

Monaco-aanvaller Kylian Mbappé is gewild op de transfermarkt.

Kylian Mbappé is hot. De achttienjarige aanvaller van AS Monaco werd donderdag opgenomen in de Franse selectie en staat na zijn indrukwekkende optredens van de laatste weken nadrukkelijk op de radar bij Europese topclubs. Zo meldt ESPN dat Manchester United belangstelling heeft voor de rappe spits, die al werd vergeleken met Thierry Henry. Arsenal heeft oud-speler en scout Gilles Grimandi op hem afgestuurd, weet Metro. Beide clubs hebben echter concurrentie van Barcelona, aldus Sport.

Donderdag meldden we al dat er komende zomer een grote schoonmaak wacht bij Manchester City. Een van de spelers die mag vertrekken is Vincent Kompany. De blessuregevoelige Belg kan volgens Calciomercato terecht bij Napoli, omdat er daar twijfels zijn over de toekomst van Raúl Albiol. Trainer Maurizio Sarri zou zijn defensie graag versterken met Kompany, die bij City in goed gezelschap verkeert. Ook de dertigers Gaël Clichy, Bacary Sagna en Pablo Zabaleta mogen naar verluidt weg.

En dan is er natuurlijk nog de aanhoudende keeperskwestie. Joe Hart is verhuurd, Claudio Bravo gepasseerd en het contract van Willy Caballero loopt af. Volgens Record luistert de oplossing van het keepersprobleem van City naar de naam Ederson. De 23-jarige Braziliaan maakt indruk bij Benfica en debuteert deze maand in de nationale selectie. Er zou al een herenakkoord zijn over de komst van Ederson, die een afkoopsom van vijftig miljoen euro in zijn contract heeft staan.

Zo veel geld zal Bruno Martins Indi niet opleveren, maar de kans dat de Oranje-international uit Portugal vertrekt wordt steeds groter. Manager Mark Hughes heeft vrijdag op zijn persconferentie bevestigd dat Stoke City zo goed als akkoord is met FC Porto. 'Het is nu alleen nog een kwestie van de laatste plooien gladstrijken met Bruno. We verwachten dat we daar wel uitkomen.' De 25-jarige verdediger wordt dit seizoen gehuurd van Porto, waar zijn contract nog een jaar doorloopt.

Donderdag kwam ook al naar buiten dat Thiago Alcántara mogelijk kan terugkeren bij Barcelona, de club die hij verliet voor Bayern München. Andrés Iniesta, die man die hij op termijn moet opvolgen, zou de komst van de verloren zoon toejuichen. 'Hij is groot geworden bij Barça en speelt op het allerhoogste niveau. Als hij naar Barça komt, zou dat fantastisch nieuws zijn', aldus de 32-jarige aanvoerder, wiens contract in 2018 afloopt. Iniesta wil dat graag verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.