Klopp op de praatstoel: 'Ik zou het met hen geen jaar hebben volgehouden'

Reacties

Jürgen Klopp is blij met de successen die hij gevierd heeft met Liverpool. Dat heeft de club volgens Klopp op de eigen manier gedaan, waarbij er subtiel gesneerd werd naar clubs als Chelsea.

Klopp op de praatstoel: 'Ik zou het met hen geen jaar hebben volgehouden'
© Pro Shots

Klopp won met Liverpool de Premier League, de Champions League, de FA Cup, de Community Shield, de UEFA Super Cup, het WK voor clubs en tweemaal de League Cup. Dat Liverpool dat volgens Klopp op de 'Liverpool-manier' gedaan heeft, maakt hem trots. Tijdens een afscheidsbijeenkomst maakte hij tussen de regels door duidelijk wat hij van Chelsea vindt, dat onder eigenaar Todd Boehly met geld is gaan smijten. 'Kun je je een Liverpool met onbeperkt geld voorstellen?', vroeg Klopp zich af. 

'Stel je voor dat Kylian Mbappé hier zou spelen, of Jude Bellingham, of Erling Haaland... Dat past hier gewoon niet. We wonnen wat we wonnen en deden dat op de manier van Liverpool. We hadden soms harde gesprekken en andere clubs hadden die misschien minder. We hebben twee nieuwe tribunes gebouwd, een nieuw oefencomplex, we hebben Melwood (trainingscomplex dat in andere handen was, red.) teruggekocht...', zei Klopp. 

'Het domste wat ik ooit heb gehoord was dat we het überhaupt niet hadden moeten verkopen. Eigenaren doen wat eigenaren nou eenmaal doen, omdat ze geld willen verdienen. Verrassing! Sorry dat ik je dit moet vertellen. Ze investeren en zo gaat het in de hele wereld. We zouden heel blij moeten zijn dat we deze eigenaren hebben in plaats van mensen die Londense clubs en andere dingen hebben gekocht', deelde Klopp een tikje uit aan Chelsea. 'Ik zou het met hen geen jaar hebben overleefd bij Liverpool. "Er is een mooie ontwikkeling, maar het is niet goed genoeg, ontsla hem!" Een jaar later: "Ontsla hem!". Dan spelen ze eindelijk het voetbal waarvan mensen het graag zien en ontslaan ze de manager alsnog.'

Klopp fronst ook zijn wenkbrauwen over het transferbeleid van andere clubs. Het vertrouwen in een speler wordt in zijn ogen onderschat. 'Als iedereen het vertrouwen in een speler verloren is, moet een manager achter hem gaan staan. Ik kan niet meegaan in dat 'hij is nutteloos'-gedoe, zoals andere clubs hebben gedaan. Een speler kopen voor tachtig miljoen euro en hem vervolgens verhuren...'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.