Spitsenstrijd levert Newcastle meest productieve week in 24 jaar op

Reacties

Newcastle United stevent af op de Champions League. The Magpies boekten donderdagavond een belangrijke zege op bezoek bij Everton. De felle spitsenstrijd stuwt de topclub momenteel tot grote hoogte.

Spitsenstrijd levert Newcastle meest productieve week in 24 jaar op
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 4
Newcastle United
Newcastle United

Wat ging hij eigenlijk doen? Alexander Isak was als een avonturier zonder plan toen hij met de bal de hoek in dreef. Kappen, draaien, kappen, draaien en nog een paar keer kappen en draaien verder, keek Goodison Park plots met open mond naar de Zweed. De mooiste assist van het seizoen, zou later blijken. Jacob Murphy mocht het voorwerk verzilveren. 'Ik kon niet echt zien wat er gebeurde', was manager Eddie Howe er na de wedstrijd bij de BBC nog beduusd van. Meermaals keek de succestrainer het moment terug.

'Ik heb het teruggezien op de televisie, en de hoeveelheid bochten en kronkels en overstappen die hij deed...' Howe prees zijn aanvaller. Al moest Isak het doen met een invalbeurt. 'Een ongelooflijk staaltje techniek. Hij heeft ongelooflijke balvaardigheden. Dit is een droomscenario.'

Daarmee doelde de trainer op het feit dat allebei zijn spitsen belangrijk waren. Callum Wilson, die de voorkeur had gekregen boven Isak, had namelijk al gescoord ook. 'Beide spelers weten dat ze geen wedstrijd slecht kunnen spelen. Er is een eerlijke strijd gaande, ze hijgen elkaar in de nek. Al beseffen ze wat elkaars kwaliteiten zijn. Er is respect voor elkaar.'

Dat de aanvallers elkaar in de nek hijgen is een feit. Wilson schoot in zijn laatste zes wedstrijden al vijf keer raak, terwijl Isak een reeks van zeven doelpunten in zeven duels heeft. Beiden staan over het gehele seizoen gemeten ook al in de dubbele cijfers. Wilson (13) loopt drie treffers voor op Isak, maar de Zweed was langdurig geblesseerd. De scoringsdrift bracht Newcastle United tien doelpunten in de laatste twee wedstrijden.

Het leverde de meest productieve week sinds 1999 op. Toch weigert Howe het duo samen de kans te gunnen. 'Dat zou een fundamentele verandering zijn in onze manier van spelen. Waarom doen we dat dan? Dit heeft ons succes gebracht, het zou een foute keuze zijn. Ook omdat het tactisch veel zou veranderen.'

En de winnende trainer heeft gelijk. Newcastle United dendert, ook na de eclatante zege op Tottenham Hotspur (6-1) vier dagen eerder, met zevenmijlslaarzen aan af op de Champions League. En dus komen er volgend seizoen nog meer kansen voor de spitsen.

Bekijk hier de treffer van Wilson en de waanzinnige assist van Isak:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.