Voormalig Willem II-spits Isak krijgt Goodison Park stil met geweldige solo

Reacties

Everton heeft ondanks een sterk optreden tegen Newcastle United opnieuw een nederlaag geleden in de Premier League. Donderdagavond ging het voor de zesde keer op rij mis in de competitie, waardoor de formatie uit Liverpool in de degradatiezone blijft staan. Newcastle houdt door de overwinning, mede vormgegeven door een geweldige invalbeurt van Alexander Isak, Manchester United voorlopig op afstand.

Voormalig Willem II-spits Isak krijgt Goodison Park stil met geweldige solo
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 4
Newcastle United
Newcastle United

Newcastle strijdt voor een eerste Champions League-deelname sinds 2003, terwijl Everton juist vecht tegen de eerste degradatie sinds 1951. De strijd van de thuisclub leek voor meer energie en wilskracht te zorgen, want Everton kwam bijzonder sterk voor de dag. De club in nood kon de trekker niet overhalen, waarna Newcastle het initiatief greep. Na de openingsgoal van Callum Wilson (uit de rebound) kwam de pech weer bovendrijven voor Everton. Dominic Calvert-Lewin scoorde, maar stond daarvoor een paar centimeter buitenspel.

Sven Botman speelde zijn dertigste wedstrijd in de Premier League en maakte weer de negentig minuten vol.
© Pro Shots
Sven Botman speelde zijn dertigste wedstrijd in de Premier League en maakte weer de negentig minuten vol.

Ook in de tweede helft maakte Everton er een wedstrijd van, maar in de slotfase liep Newcastle flink uit. Joelinton kopte binnen na een sterke actie van Joe Willock en Wilson maakte op mooie wijze zijn tweede van de avond. Veel fans gingen daarna naar huis, waardoor zij niet zagen hoe Dwight McNeil de bal uit een corner in één keer binnen krulde. De opleving duurde al met al een minuut, door een geweldige actie van de ingevallen Isak (zie video onder). De ex-spits van Willem II hield drie man van Everton bezig en bediende vervolgens Jacob Murphy.

Door de overwinning houdt Newcastle achtervolger Man Utd op afstand, Everton blijft de nummer negentien van de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Southampton
Southampton
0 - 1
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

AFC Bournemouth kwam donderdag een stapje dichter bij handhaving op het hoogste niveau. Hekkensluiter Southampton werd met minimaal verschil verslagen, Marcus Tavernier maakte met een schuiver de enige treffer van de wedstrijd. Che Adams scoorde vlak voor tijd nog voor de nummer twintig van Engeland, maar hij stond buitenspel. Voor Southampton lijkt dit seizoen het doek te vallen, de achterstand op de veilige haven bedraagt inmiddels zes punten.

Later begonnen op de donderdagavond

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 2
Manchester United
Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.