Tottenham vernederd door Newcastle na vijf goals in eerste twintig minuten

Het rampseizoen van Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag een nieuw hoofdstuk gekregen. Wat een wedstrijd had moeten worden om een stap te zetten richting de topvier van de Premier League, werd een wanvertoning. Newcastle United scoorde driemaal in de eerste tien minuten en liep vervolgens zelfs heel snel uit naar 5-0.

Newcastle United
6 - 1
Tottenham Hotspur

De rampmiddag van Tottenham begon al met welgeteld één minuut op de klok. Hugo Lloris kreeg een schot van Joelinton niet onder controle en de rebound werd binnengeschoten door Jacob Murphy. Enkele minuten later was Joelinton alsnog trefzeker. Hij ontsnapte aan de aandacht van de Tottenham-defensie, controleerde een hoge bal van Fabian Schär knap en omspeelde de keeper.

Tottenham werd aan alle kanten overlopen en moest binnen tien minuten ook de derde tegentreffer incasseren. Murphy ontving de bal en trok de stoute schoenen aan door het maar eens van afstand te proberen. Vanaf een meter of dertig zag hij zijn schot binnenvallen. Ook voormalig Willem II'er Alexander Isak deed een duit in het zakje. Hij scoorde na een prachtige bal buitenkant voet van Joe Willock achter de verdediging.

De ellende voor Tottenham was helemaal compleet toen Newcastle na twintig minuten ook nog de 5-0 maakte. Opnieuw was het Isak die de verdediging van de Spurs er niet goed uit liet zien. Dat deed Christian Stellini besluiten om in te grijpen. Hij bracht voormalig Ajacied Davinson Sánchez in voor Pape Sarr, om wat meer verdedigende zekerheid in te bouwen.

Daarnaast werd Hugo Lloris in de rust gewisseld voor Fraser Forster. De reden van die wissel is onbekend, maar het leek wel zijn vruchten af te werpen. Tottenham kwam goed de kleedkamer uit en scoorde direct na rust. Harry Kane omspeelde zijn tegenstander en schoot laag raak in de verre hoek. Toch kon ook Forster zijn doel niet schoon houden. De laatste treffer van de middag kwam van de voet van Callum Wilson. Hij kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten en maakte de 6-1.

Bekijk hier de samenvatting:

AFC Bournemouth
0 - 4
West Ham United

AZ-opponent West Ham United heeft net als Newcastle een flinke uitslag neergezet. De ploeg van David Moyes was met 4-0 te sterk voor Bournemouth. Michail Antonio, Lucas Paquetá, Declan Rice en Pablo Fornals waren verantwoordelijk voor de treffers. Laatstgenoemde scoorde op zeer fraaie wijze. Daarmee gaat West Ham over Bournemouth heen en staat het nu dertiende in de Premier League. Op 11 mei staan West Ham en AZ tegenover elkaar in de halve finale van de Conference League.