Koeman laat Zirkzee invliegen

Reacties

Het blessureleed bij het Nederlands elftal blijft maar aanhouden. Na de hamstringproblemen van Brian Brobbey heeft bondscoach Ronald Koeman besloten Joshua Zirkzee op te roepen. De aanvaller van Bologna vliegt vanaf zijn vakantieadres in Miami naar het trainingskamp van Oranje in Wolfsburg.

Koeman laat Zirkzee invliegen
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland

Zirkzee maakte eerder deel uit van de voorselectie voor EURO 2024, maar viel af toen hij in de voorlaatste competitiewedstrijd van Bologna licht geblesseerd raakte. Daarop belde Koeman hem hoogstpersoonlijk af. De bondscoach vertelde de aanvaller dat hij alleen maar fitte spelers wilde meenemen. Slechts voor Frenkie de Jong maakte hij een uitzondering, maar de speler van Barcelona haalde het niet.

Het afhaken van De Jong, volgde op de blessure van Marten de Roon, die niet op tijd fit raakte voort het trainingskamp. Daarna schoot het bij Teun Koopmeiners in zijn lies, toen hij tijdens de warming-up voor het oefenduel met IJsland een bal op doel wilde afwerken. De middenvelder van Atalanta kon meteen op vakantie. Vandaag, tijdens de openbare training in Wolfsburg, botste Brian Brobbey op Matthijs de Ligt. De spits van Ajax kreeg daarna last van zijn hamstring.

Koeman besloot daarna alsnog zijn selectie aan te vullen tot 26 spelers. Eerder vandaag gaf hij aan genoegen te nemen met 25, doordat hij voor het middenveld kon schuiven met aanvallers en verdedigers. Nu Brobbey, een pure spits, ook niet topfit is, haalt hij met Zirkzee een extra aanvaller erbij. Momenteel worden alle papieren via de UEFA gereed gemaakt. Wout Weghorst is nog de enige spits achter Memphis Depay. Het is de bedoeling dat Zirkzee zo snel mogelijk gaat meetrainen met Oranje. Of hij de besloten sessie van morgen al kan halen, is nog onbekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.