Zirkzee razendsnel van pretpark naar Oranje-kamp

Reacties

Joshua Zirkzee heeft een nogal bijzondere 24 uur achter de rug. De spits was op vakantie toen hij werd gebeld door het Oranje-kamp om zich alsnog te melden in Duitsland. Het leverde op social media grappige beelden op.

Zirkzee razendsnel van pretpark naar Oranje-kamp
© Pro Shots / Instagram Joshua Zirkzee

Zo'n zestien uur geleden plaatste Zirkzee op social media een foto dat hij op weg was naar Disney World in Florida, met de begeleidende tekst: 'Happy me.' Dat gelukzalige gevoel werd compleet anders - in positieve zin - toen hij alsnog werd opgeroepen om zich bij de EK-selectie van Oranje te voegen.

© Instagram Joshua Zirkzee

Tien uur na de eerste foto op de Amerikaanse snelweg plaatste Zirkzee een selfie op Instagram, met het goede nieuws over zijn oproep. De spits van Bologna is bij de selectie gehaald nadat Ajax-spits Brian Brobbey hamstringproblemen had gekregen.

Zirkzee zat dus al volop in de vakantiemodus. Niet zo gek ook, want ruim een maand geleden speelde hij zijn laatste officiële wedstrijd. Op 11 mei stond hij met Bologna tegenover Napoli in de 36ste speelronde van de Serie A. Zirkzee speelde 72 minuten mee, maar kwam in de wedstrijden daarna niet meer in actie voor Bologna. Opvallend genoeg was dat, net als Brobbey nu, vanwege een hamstringblessure. Met elf doelpunt en vijf assists sloot Zirkzee het seizoen in Italië af.

Bij Oranje mag Zirkzee gaan concurreren met Memphis Depay, Wout Weghorst en dus de momenteel niet topfitte Brobbey. Zirkzee kan zijn debuut maken op het EK, hij speelde eerder negentien interlands voor Jong Oranje. Op VI PRO een analyse van de ingevlogen spits.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.