Newcastle United laat een van eerste topaankopen van nieuw tijdperk alweer gaan

Reacties

Miljoenenaankoop Chris Wood verlaat Newcastle United. De aanvaller, die vorig jaar voor zo'n 24 miljoen euro werd overgenomen van Burnley, vertrekt naar Nottingham Forest. 

Newcastle United laat een van eerste topaankopen van nieuw tijdperk alweer gaan
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Wood was de tweede grote aankoop sinds de Saoedische overname van Newcastle United, na Kieran Trippier. Hij maakte de verwachtingen bij de huidige nummer vier van de Premier League niet waar. De spits startte vier van zijn in totaal achttien wedstrijden in de basis en maakte slechts twee doelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd met Crystal Palace liet manager Eddie Howe zich vooral positief uit over de aanvalsleider. 'Hij is een belangrijke speler voor ons geweest. Ik moet zeggen dat hij zich op uitstekende wijze heeft laten zien. Toen we hem aantrokken stonden we er heel slecht voor in de competitie. Hij heeft er mede voor gezorgd dat het elftal is veranderd. Ook als hij niet speelde, stelde hij zich heel positief en als een leider op.'

De trainer denkt dat een speler als Wood 'niet te vervangen is'. Wel hoopt Howe op een nieuwe aanvaller.  'Zijn unieke kwaliteiten hadden we het afgelopen jaar nodig. We zijn ook niet per se op zoek naar een speler zoals Chris, het moet gewoon de juiste speler voor ons zijn', aldus de manager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer C. Wood
Meer over C. Wood
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.