Wood is overal: afgekeurde goal, versierde penalty en matchwinner

Chris Wood heeft Newcastle United hoogstpersoonlijk aan de drie punten geholpen. De spits, die in januari voor 24 miljoen euro overkwam van Burnley, kroonde zich vrijdag tegen Wolverhampton Wanderers tot de matchwinner door zijn tweede doelpunt (en eerste thuisgoal) te maken voor The Magpies.

Newcastle United
1 - 0
Wolverhampton Wanderers

Newcastle had in de eerste helft het beste van het spel. De eerste grote kans was voor Miguel Almirón, die over schoot. Later scoorde Wood, maar door die treffer ging na interventie van de VAR een streep omdat Bruno Guimarães buitenspel had gestaan. De bezoekers hielden de rijen gesloten en losten in de eerste helft slechts één doelpoging.

Ook in de tweede helft bleef Newcastle het spel maken. Grote mogelijkheden leverde dat niet op. Een schot van Dan Burn werd gekeerd door José Sá en Allan Saint-Maximin schoot na een lage voorzet van Guimarães over. Twintig minuten voor tijd bood een strafschop uitkomst voor Eddie Howe en co.

Wood ging na licht contact met Sá naar het gras, mocht zelf aanleggen en maakte geen fout: 1-0. Wood heeft nu 23 van zijn 25 penalty’s in clubverband in een goal omgezet. Wolverhampton probeerde nog wat terug te doen, maar Newcastle hield stand en neemt zo verder afstand van de gevarenzone.