'Eindelijk kunnen we het bevestigen: Honda naar AC Milan'

Keisuke Honda maakt zijn verwachte transfer naar AC Milan. De 51-voudig Japans international (negentien goals) tekent op 3 januari 2014 zijn 3,5 jaar lopende contract in Milaan.

'Eindelijk kunnen we het bevestigen: Honda naar AC Milan'

'We kunnen het eindelijk officieel bevestigen, Honda zal vanaf 3 januari Milan-speler zijn. Hij gaat spelen met rugnummer 10', aldus algemeen directeur Adriano Galliani.

De 27-jarige offensieve middenvelder stapte drie jaar geleden voor zes miljoen euro over van VVV-Venlo naar CSKA Moskou. De Limburgers maakten zo een klapper op de transfermarkt, aangezien Honda twee jaar daarvoor transfervrij was overgenomen van Nagoya Grampus Eight.

AC Milan wilde Honda deze zomer al vastleggen, maar destijds moest er nog een transfersom betaald worden. Omdat dat in januari niet meer het geval is, besloot de tegenstander van Ajax (woensdagavond in de Champions League) te wachten.

De gratis Japanner is de beoogde kwaliteitsimpuls voor de Rossoneri, die onder het bewind van de zwaar bekritiseerde trainer Massimiliano Allegri momenteel de negende plaats in de Serie A bezetten en al 22 punten achterstaan op koploper Juventus. Met reeds aanwezige sleutelspelers als Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy en Kaká beschikt Milan dan weer over een kwartet topspelers in de offensieve stellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen