Transferdagboek 25/06: Mangala, De Silva en Zouma

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 25/06: Mangala, De Silva en Zouma

Feyenoord laat weten dat Zenit Sint-Petersburg zich niet gemeld heeft voor Graziano Pellè. Volgens het Russische Life Sports zou de ploeg van trainer Luciano Spalletti in de Italiaanse spits de ideale aanvalspartner zien voor Alexander Kerzhakov, maar de club uit Rotterdam-Zuid ontkent gesprekken tussen beide clubs.

De uitspraken van Stefano Castagna, zaakwaarnemer van Pellè, moeten dus met een flinke korrel zout genomen worden. 'Er zijn een paar clubs die naar Graziano hebben geïnformeerd', aldus Castagna. 'Van die clubs is Zenit het meest serieus. Graziano staat ervoor open om Nederland te verlaten en wil graag naar een topclub die ieder jaar in de Champions League speelt. Ik denk dat er binnenkort meer duidelijk zal worden.'

Chelsea zou deze transferperiode graag een centrale verdediger aan zijn selectie willen toevoegen. Nieuwbakken manager José Mourinho is volgens L'Equipe uitgekomen bij FC Porto, een van zijn voormalige werkgevers. Daar staat Eliaquim Mangala onder contract en de 22-jarige verdediger zou zo'n 25 miljoen euro moeten kosten.

Een goedkopere optie is zijn landgenoot Kurt Zouma, die volgens de Engelse krant The People tien miljoen euro moet opleveren. De achttienjarige verdediger van Saint-Étienne staat te boek als het grootste defensieve talent in Frankrijk sinds Raphaël Varane (Real Madrid). Ook Arsenal zou azen op de handtekening van Zouma.

Dan over naar Turkije, waar Daniel De Silva met Australië actief is op het WK Onder-20 en veel indruk maakt. De nog maar net zestienjarige aanvallende middenvelder is de jongste deelnemer aan het toernooi en wist al één keer te scoren. Everton volgde het supertalent al enkele maanden en heeft nu een logische concurrent erbij gekregen.

Want manager David Moyes stapte over van The Toffees naar Manchester United en is De Silva niet vergeten. Dat komt waarschijnlijk omdat de opvolger van Sir Alex Ferguson nog altijd veel contact heeft met Robbie Cooke, hoofd scouting van Everton. Die maakt namelijk naar verwachting ook spoedig de overstap naar Man Utd.

Eljero Elia heeft een turbulent seizoen achter de rug bij Werder Bremen. De naam van de aanvaller duikt op als mogelijke versterking bij PAOK Saloniki, Spartak Moskou en Liverpool. Maar zijn zaakwaarnemer Rodger Linse is duidelijk. Er speelt niets, zo laat hij desgevraagd weten aan Voetbal International. De vleugelspeler richt zich op het nieuwe seizoen met Werder.

AC Milan is voorlopig niet meer geïnteresseerd in Carlos Tévez. Niet dat ze de Argentijn niet graag naar San Siro willen halen, maar de noodzakelijke ruimte ontbreekt simpelweg. 'We kunnen niets doen gegeven het feit dat we al zeven aanvallers in onze selectie hebben', geeft vice-president Adriano Galliani uitleg. Sowieso kan Milan weinig doen. 'We hebben op dit moment meer spelers dan noodzakelijk.'

Het credo eerst verkopen, dan kopen van Milan biedt Juventus een mooie kans Tévez voor zich te winnen. Gazzetta dello Sport weet dat de Turijnse club inmiddels op weg is naar Manchester om te onderhandelen met City. De inzet is om het gat tussen vraag (15 miljoen) en aanbod (12 miljoen) weg te poetsen.

De onmacht bij AC Milan zet ook vraagtekens bij de speculaties over de overgang van 27-jarige Keisuke Honda naar San Siro. De Japanse international is nog ongewis over zijn toekomst. 'Ik weet dat ik een kans heb op een grote club', zegt de voormalig VVV'er, nu nog onder contract bij CSKA Moskou. 'Ik heb nog tot en met augustus.'

En dan Wilfried Bony. Na FC Anzhi, Everton en West Ham United is de naam Swansea City gevallen als gegadigde voor de Ivoriaanse spits met het prijskaartje van vijftien miljoen euro om de nek. Wij dachten dat de club uit Wales juist met de hand op de knip aan het winkelen was. Aan de andere kant, The Swans zijn eerder in verband gebracht met Bafétimbi Gomis en dus op zoek naar een spits. Navraag leert echter dat er geen waarheid schuilt achter het gerucht. We gaan verder met aanvallend ingestelde spelers. Want de nodige (beoogde) goalgetters / aanvallers staan voor een nieuwe uitdaging. Zo is daar Mario Gomez. We weten al langer dat hij weg wil bij Bayern München bij gebrek aan speeltijd. Maar maandag meldde bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge dat niemand zich officieel heeft gemeld voor de spits, die dan ook gewoon meetrainde.

Maar volgens Bild liggen de zaken toch net iets anders. Gomez is al tot een vergelijk gekomen met Fiorentina over een contract tot medio 2016, alleen de clubs steggelen nog over de afkoopsom. Bayern wil twintig miljoen, Fiorentina biedt vijf miljoen minder.

Over Edinson Cavani ligt er naar verluidt juist wel een akkoord tussen de clubs. Volgens de Italiaanse radiozender Radio Marte gaat Chelsea 58 miljoen euro betalen voor de Uruguayaanse spits van Napoli, die op zijn beurt per jaar ruim acht miljoen euro gaat opstrijken in Londen. Alleen een bevestiging wordt pas verwacht als de Italiaanse club een opvolger heeft vastgelegd voor Il Matador. Alváro Negredo is ook een spits die zijn horizon wil verleggen. Bij gebrek aan Champions League-voetbal ziet de Spaanse spits het niet zitten ook komend seizoen voor Sevilla te spelen. Volgens voorzitter José Maria del Nido hebben twee clubs een bod neergelegd. 'Een van Atlético Madrid en een van een buitenlandse club waarvan ik de naam niet ga noemen.'

Het schermen met een niet nader genoemde club heeft iets weg van een poging de transfersom op te stuwen. Sevilla heeft namelijk Jesus Navas (naar Manchester City) en Luis Alberto (Liverpool) voor zo'n 25 miljoen verkocht en voelt daarom niet de druk te verkopen.

En wie nog een oude rot in het vak wil toevoegen aan zijn selectie, de 35-jarige David Trezeguet, met ervaring bij Juventus en AS Monaco, is beschikbaar. Ondanks een contract tot december 2015 staat de Franse oud-international momenteel bij het Argentijnse River Plate op een zijspoor. Trainer Ramon Diaz heeft hem niet op de lijst van 25 spelers gezet die zich op 8 juli mogen melden voor de voorbereiding.

Ook Lucas Barrios staat open voor een nieuwe uitdaging. De 28-jarige spits is door de FIFA verlost van zijn Chinese club Guangzhou Evergrande FC. Het contract is ontbonden vanwege een achterstand in uitkeren van zijn jaarsalaris van 5,5 miljoen euro. Werder Bremen heeft zijn vinger opgestoken. 'Ik krijg elke dag zo'n vijftig spelers aangeboden. Veel namen leg ik direct opzij, maar bij de naam Barrios kijk je toch wel even met meer aandacht', aldus Thomas Eichin, de technisch directeur in Bremen.

Bekijk hier al onze video's