Transferdagboek 30/07: Vertonghen, Vermaelen & Bale

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 30/07: Vertonghen, Vermaelen & Bale

Barcelona zou het volgens El Mundo Deportivo zoeken in voormalige Ajacieden om de defensie te versterken. Zowel Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) als Thomas Vermaelen zou in de belangstelling van de Catalaanse grootmacht staan. Barcelona kan een van de Belgen goed gebruiken aangezien de voorbije jaren Carles Puyol en Gerard Piqué lang niet altijd gevrijwaard bleven van blessureleed.

Zoals bekend jaagt Real Madrid, de eeuwige rivaal van Barcelona, op een ploeggenoot van Vertonghen: Gareth Bale. Zinedine Zidane, rechterhand van hoofdtrainer Carlo Ancelotti, heeft al aangekondigd dat de Madrilenen die jacht niet zomaar zullen staken. 'Het is bij zulke goede spelers logisch dat de onderhandelingen stroef verlopen. Maar wij geven niet op.'

Over niet opgeven gesproken. AC Milan zou van plan zijn het bod op Keisuke Honda (foto) te verhogen. CSKA Moskou heeft de geboden drie miljoen euro resoluut van de hand gewezen, maar de Italianen zouden nu bereid zijn meer te betalen om het tot januari 2014 lopende contract af te kopen. En als dat niet lukt, dan komt de voormalige VVV'er transfervrij. Dat is al wel zeker. Napoli kan komend seizoen zijn thuiswedstrijden beter in een volledig wit tenue gaan spelen, aangezien de Italiaanse club opnieuw met een speler van Real Madrid in verband wordt gebracht. Nadat trainer Rafa Benítez eerder Raúl Albiol, José Callejón en Gonzalo Higuaín al bij De Koninklijke vandaan haalde, is nu ook Álvaro Arbeloa in beeld. De rechtsback werkte al eerder met Benítez samen bij Liverpool en heeft in Madrid concurrentie gekregen van Daniel Carvajal.

En alsof het nog niet genoeg is, Italiaanse media melden dat Jackson Martínez een persoonlijk akkoord met Napoli heeft bereikt. De Colombiaan zou de club uit Napels nog eens 32 miljoen extra kosten.

Uche Nwofor is opnieuw in beeld bij CSKA Moskou. De 21-jarige spits van VVV-Venlo werd begin 2012 ook al met de Russische club in verband gebracht, maar tot een transfer kwam het niet. Zijn zaakwaarnemer Tony Harris gaf al aan dat Nwofor niet van plan is bij VVV te blijven.

'Uche gaat niet in de Jupiler League spelen. Het plan was altijd al om na twee jaar de volgende stap te zetten en daar is niks aan veranderd.' In Engeland wordt Nwofor (foto onder) overigens ook genoemd bij Arsenal, Newcastle United en Tottenham Hotspur. Bij zijn aanstelling als manager van Manchester United gaf David Moyes al aan het middenveld te willen versterken. De opvolger van Sir Alex Ferguson zette zijn geld op Cesc Fabregas, maar de middenvelder van Barcelona lijkt op dit moment onhaalbaar. Niet alleen willen de Catalanen hem niet kwijt, maar ook Fabregas zelf zou de kampioen van Spanje niet willen verlaten.

Moyes richt zich dus op alternatieven en twee spelers worden op dit moment genoemd. Marouane Fellaini zou moeten overkomen van Everton, waar Moyes de afgelopen elf seizoenen werkte. De 25-jarige Belg moet 27 miljoen euro kosten. Maar ook Luka Modric is in beeld bij Man Utd. De middenvelder van Real Madrid, die eerder in de Premier League speelde voor Tottenham Hotspur, zou echter minimaal veertig miljoen euro moeten opleveren.

Martin Jol is ook op zoek naar een middenvelder. Walter Gargano is de eerste keus van de Fulham-manager. De 29-jarige Uruguayaan werd het afgelopen seizoen door Napoli verhuurd aan Internazionale, maar zou komend seizoen zijn opwachting kunnen maken in de Premier League. Als alternatieven hebben The Cottagers Morgan Amalfitano (Olympique Marseille), Lee Cattermole (Sunderland) en Tom Huddlestone (Tottenham Hotspur) op het oog.

Gargano is niet de enige veelgenoemde kandidaat-spits bij Fulham. Ook Darren Bent zou een hereniging met Jol - eerder werkten ze samen bij Tottenham Hotspur - wel zien zitten. Fulham moet dan wel acht miljoen euro aan Aston Villa betalen.

Andreas Granqvist moet de verdediging van AC Milan versterken. De Rossoneri versterkten zich dinsdag al met Matías Silvestre van Internazionale, maar heeft met zoveel blessureleed te kampen dat de voormalige FC Groningen-middevelder ook nog in beeld is.

Besiktas rondt nog deze week de komst van Emmanuel Adebayor af, meldt voorzitter Fikret Orman. 'We reizen spoedig af naar Londen om zijn transfer in orde te maken.' De komst van de Tottenham Hotspur-spits was even onzeker, aangezien Besiktas mogelijk uitgesloten zou worden van Europees voetbal. Maar nu het Internationaal Sporttribunaal (CAS) de schorsing voorlopig ongedaan heeft gemaakt, staat weinig de verhuizing van Adebayor naar Turkije in de weg.

Bekijk hier al onze video's