Gewilde Honda schiet CSKA naar winst van Super Cup

CSKA Moskou heeft beslag gelegd op de Russische Super Cup door Zenit Sint-Petersburg met 3-0 te verslaan. Keisuke Honda was met twee doelpunten de uitblinker bij de Moskovieten.

De voormalig spelmaker van VVV-Venlo was minder dan een maand geleden nog actief tijdens de strijd om de Conferederations Cup, waar hij met Japan strandde in de groepsfase. Na een korte vakantie bewees Honda zijn waarde weer voor CSKA, dat vorig seizoen beslag legde op de landstitel en beker.

In de zestiende minuut trok hij vanaf de rechterkant naar binnen en schoot hij met links in de verre hoek. Tien minuten voor rust maakte Sergei Ignashevich er uit een vrije trap 2-0 van. Het slotakkoord was voor Honda, die in de 83ste minuut uit een pass van Alan Dzagoev zijn tweede van de avond maakte.

Het zou voor de 27-jarige Japanner de laatste wedstrijd in dienst van CSKA kunnen zijn, want Honda wordt al de hele transferperiode in verband gebracht met een transfer naar AC Milan. De Italianen lijken te twijfelen of ze Honda nu of in december aan de selectie toe willen voegen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.