Transferdagboek 30/06: Deulofeu, Honda en Tom Ince

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 30/06: Deulofeu, Honda en Tom Ince

Valencia gaat een poging wagen om het grote talent Gerard Deulofeu los te weken bij Barcelona. De aanvaller wordt door vele Europese topclubs begeerd, maar wilde vooralsnog niet verkassen bij de Catalaanse club en voor zijn kansen in Camp Nou gaan.

Dat het tot een definitieve overgang zal leiden lijkt niet voor de hand liggend. De clubleiding heeft grote plannen met één van de grootste talenten van La Masia, waardoor een verhuur aan Valencia logischer zou zijn.

In december 2009 schitterde hij nog in stadion De Koel, maar de kans bestaat dat voormalig VVV-Venlo-aanvaller Keisuke Honda komend seizoen zijn thuiswedstrijden in San Siro speelt. De Japanse international heeft een behoorlijke indruk achtergelaten op de Confederations Cup en beschikt bij zijn huidige club CSKA Moskou over een contract voor zes maanden.

Everton leek op zijn aflopende contract te anticiperen, maar nu ook AC Milan zich in de strijd werpt om zijn handtekening, lijken de Italianen de beste papieren te hebben. Daarvoor moet Milan nog wel twee weken wachten, aangezien CSKA Honda niet wil verkopen voordat de Russische Super Cup tegen Zenit Sint-Petersburg gespeeld is (13 juli).

Tom Ince, zoon van voormalig Manchester United-middenvelder Paul Ince, lijkt op weg naar de Premier League. De aanvallende middenvelder komt momenteel uit voor Blackpool, maar staat in de belangstelling van veel Premier League-clubs.

De manager van Blackpool, niemand minder dan Paul Ince zelf, heeft al laten weten dat het bod van promovendus Cardiff City geaccepteerd is. 'Tom moet zich nog ontwikkelen en ik vraag me af of dat gebeurt als hij naar de Premier League gaat’, vertelt zijn vader. 'Maar Cardiff deed een goed bod en voorzitter Karl Oyston heeft het geaccepteerd.' AS Roma heeft zich gemengd in de strijd om Manchester City-verdediger Micah Richards. Richards, die naar verluidt zo’n veertien miljoen euro moet kosten, staat ook in de belangstelling van Internazionale. Richards speelt al zijn gehele carrière voor The Citizens, maar kwam het afgelopen seizoen niet verder dan slechts zeven competitiewedstrijden.

De verdediger staat nog tot 2015 onder contract in Manchester, waardoor een verhuur ook tot de opties behoort. Wel is er aan beide Italiaanse clubs een groot nadeel verbonden, aangezien zowel Inter als Roma volgend jaar geen Europees voetbal speelt.

Neymar mag beschouwd worden als één van dé transfers deze zomer. De aanvaller verruilde Santos voor Barcelona, waardoor er door de voetballiefhebber wordt uitgekeken naar het spektakel dat hij en Lionel Messi gaan laten zien. Als het aan Neymar ligt, wordt de aanval deze transferperiode nog meer versterkt met de komst van Wayne Rooney.

De Manchester United-aanvaller vertelde zelf al oren te hebben naar een overgang naar de Primera División en ook Neymar ziet hem graag komen. 'Het is een droom om met Wayne te spelen', vertelde Neymar. 'Natuurlijk kan hij Barcelona verbeteren, hij kan elke club in Europa verbeteren. Ik heb hem een paar keer ontmoet en ik vind het een aardige jongen.'

Swansea City wil behalve Wilfried Bony nog een aanvaller aantrekken. Volgens het goed ingevoerde Sky Sports onderzoekt de club uit Wales de mogelijkheden om Christian Benítez (foto onder) van Club América binnen te halen.

In de strijd om diens handtekening heeft Swansea de nodige concurrentie te verduren. Naar verluidt toonden ook Tottenham Hotspur en Atlético Madrid belangstelling voor de Ecuadoriaan, die dit seizoen 24 keer trefzeker was namens zijn Mexicaanse werkgever. Henrikh Mkhitaryan heeft de aandacht van de nodige scouts in Europa getrokken. De 24-jarige Armeen mocht zich verheugen op de concrete belangstelling van Tottenham Hotspur, terwijl ook Liverpool er veel aan gelegen was hem binnen te halen. Een medische keuring stond naar verluidt al gepland.

Maar de toekomst van Mkhitaryan lijkt niet te liggen in de Premier League. Tottenham Hotspur en Liverpool zijn teleurgesteld achtergebleven, want de beoogde bestemming ligt in de Bundesliga: Borussia Dortmund. De Duitsers moeten dan wel 25 miljoen euro overmaken naar Shakhtar Donetsk.

Een andere begeerde middenvelder stond ook hoog op de lijstjes bij verschillende Europese topclubs. Stond, want ook al waren Real Madrid en Manchester City bereid de contractueel vastgelegde afkoopsom van 45 miljoen euro neer te leggen, Julian Draxler (19) heeft er vriendelijk voor bedankt.

'Julian heeft mij gezegd dat hij bij ons blijft, ook kan hij elders vijftig miljoen euro verdienen', zei bestuursvoorzitter Clemens Tönnies. Draxler kiest voor Schalke 04 en wordt daarmee niet de grootste transfer van een speler uit de Bundesliga. Althans, deze zomer in elk geval niet.

En dan goed en slechts nieuws voor Alexander Büttner. Manchester United-manager David Moyes probeert nog steeds Leighton Baines mee te nemen van Goodison Park naar Old Trafford. Everton houdt nog voet bij stuk, en wil zo’n twintig miljoen voor de linksback.

Als Baines komt, dan krijgt Büttner er een concurrent bij maar ziet hij er mogelijk ook direct weer één vertrekken. Patrice Evra kiest er dan namelijk voor terug te keren bij AS Monaco. In 2006 verliet de Franse linksback het vorstendom om op Old Trafford zijn kunsten te vertonen.

Bekijk hier al onze video's