Transferdagboek 01/07: Paulinho, Chadli, Bony, Gilardino

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/07: Paulinho, Chadli, Bony, Gilardino

Alles wijst erop dat Paulinho na zijn uitstekende optreden op het toernooi om de Confederations Cup met Brazilië aan de vooravond staat van een transfer naar Tottenham Hotspur, dat circa twintig miljoen euro zal betalen voor de 24-jarige middenvelder.

Corinthians-voorzitter Roberto de Andrade bedankte Paulinho maandagavond voor zijn bewezen diensten. 'Corinthians is trots op een speler zoals hij. Het is niet meer dan redelijk dat hij zijn loopbaan vervolgt bij een Engelse club.'

Zelf liep Paulinho ook al vooruit op zijn aanstaande afscheid. 'Op dit moment is het moeilijk om mijn gevoelens onder woorden te brengen. Het waren drie geweldige jaren. Corinthians heeft de rest van mijn leven een speciale plek in mijn hart.'

Waar de bestemming van Paulinho dus White Hart Lane heet, is het nog altijd niet duidelijk waar Nacer Chadli komend seizoen voetbalt. De 23-jarige aanvaller van FC Twente geniet belangstelling van tal van Europese clubs, waaronder Juventus, Liverpool en Shakhtar Donetsk.

Maandag voegde Swansea City zich bij het lange rijtje clubs dat met de Belgische international in verband wordt gebracht. The Swans zien in Chadli een goedkoper alternatief voor Wilfried Bony en hebben inmiddels een bod neergelegd bij Twente.

Mogelijk voegt ook Bologna zich bij de lange lijst geïnteresseerden voor Chadli als de berichten kloppen dat de inmiddels dertig jaar oude Alberto Gilardino kan kiezen tussen Internazionale en AS Roma als nieuwe werkgever.

Aanvankelijk had Bologna de beste papieren om Gilardino na een huurperiode van een seizoen in te lijven, maar die club bereikte geen overeenkomst met Genoa over een definitieve overgang. De stand-in van Mario Balotelli bij de Italiaanse nationale ploeg (foto onder) heeft zelf wel oren naar een transfer. 'Het doet me elke keer weer plezier als ik in verband word gebracht met grote clubs. Maar nu ga ik eerst op vakantie.' AC Milan staat al enige tijd tandenknarsend aan de zijlijn van de transfermarkt. Ondanks het credo eerst verkopen dan kopen heeft de Italiaanse club zich blijkbaar niet meer kunnen inhouden. Er ligt schijnbaar een akkoord met Keisuke Honda. Volgens de Corriere dello Sport gaat de Japanner ruim twee miljoen euro per jaar verdienen.

Met de komst van de voor CSKA Moskou uitkomende Honda loopt AC Milan vooruit op het afscheid van Robinho. De verkoop van de Braziliaan moet namelijk de noodzakelijke financiële ruimte creëren die noodzakelijk is om Honda te kunnen vastleggen. Maar het balletje is nog niet echt aan het rollen.

Santos, de beoogde bestemming van Robinho, laat zich echter niet onder druk zetten. 'We gaan niet gek doen voor Robinho', zegt voorzitter Luis Alvaro de Oliveira. 'We kunnen niet voldoen aan de vraagprijs, die niet past binnen onze realiteit. Het verschil tussen vraag en aanbod is op dit moment bijzonder groot.'

Trainer Huub Stevens heeft de hoop moeten opgeven dat hij bij PAOK Saloniki Simon Poulsen tot zijn beschikking krijgt. De Deense linksback heeft er weinig zin in Sampdoria te verruilen voor een Grieks avontuur.

Danko Lazovic (foto onder) zou daarentegen graag weer willen werken met Stevens, 'een geweldige coach met veel ervaring'. De Serviër weet echter niets van een hernieuwde interesse van de Grieken, die in de winterstop al vergeefs flirtten met de oud-PSV'er. 'Maar als er iets is, dan ga ik dat serieus overwegen. PAOK is een geweldig team', aldus de spits van Zenit Sint-Petersburg, die recentelijk als huurling speelde voor FK Rostov. Er leek een akkoord te liggen tussen Anderlecht en Spartak Moskou over de definitieve overgang van Demy de Zeeuw naar Brussel. De middenvelder speelde zaterdag ook 45 minuten tijdens het oefenduel met Oostende, waarmee alles wees op een groen licht vanuit de Russische hoofdstad, maar de middenvelder, afgelopen half jaar op huurbasis gehuld in paars-wit, is nog ongewis bij welke club hij het nieuwe seizoen begint.

De onderhandelingen tussen Anderlecht en Spartak Moskou hebben (nog) niet geleid tot witte rook. 'Back 2 #Moscow', is de veelzeggende tweet van De Zeeuw. Of is hij daar om zijn koffers definitief te pakken?

Tottenham Hotspur gaat daarentegen volgens The Sun wel zaken doen met Dinamo Zagreb. Voor een kleine twintig miljoen euro gaat de Londense ploeg zich verzekeren van de diensten van Alen Halilovic en Tin Jedvaj.

De aanvallende middenvelder Halilovic werd afgelopen seizoen met zijn zestien jaar, vier maanden en zes dagen na Celestine Babayaro de jongste debutant in de Champions League, terwijl de centrale verdediger Jedvaj met zijn zeventien jaar ook al zijn wedstrijdjes heeft gespeeld in de hoofdmacht van Dinamo Zagreb. Als we het toch hebben over Tottenham Hotspur, de andere beoogde verse kracht luistert naar de naam Henrikh Mkhitaryan (foto boven). De Armeense middenvelder is vaker op deze plek voorbij gekomen, waarbij ook Liverpool en Borussia Dortmund werden genoemd als bestemming.

Maar volgens zijn trainer bij Shakhtar Donetsk, Mircea Lucescu, begaat Mkhitarian 'een zeer grote fout'. Natuurlijk is de Roemeense coach bekend met het verlangen van de Armeense middenvelder zich te laten zien in een meer aansprekende competitie dan die van Oekraïne.

'Maar Shakhtar is een sterke ploeg die altijd speelt voor vijftigduizend mensen en elk jaar strijdt om de titel, de beker en de Champions League', aldus Lucescu. 'In een ander team komen zijn kwaliteiten niet tot hun recht. Ik moedig hem aan terug te keren en te beginnen aan zijn voorbereiding. Dit is zijn team.'

Bojan Krkic kan juist niet bogen op veel succes de laatste jaren. De Spaanse aanvaller, die in 2011 neerstreek bij AS Roma, wil zich in eigen land revancheren voor tegenvallende jaren in de Serie A. Málaga, Real Betis en Atletico Madrid worden in Spanje genoemd als potentiële bestemming. Maar er moet nog wel een slordige tien miljoen euro worden neergelegd voor de aanvaller.

Bekijk hier al onze video's