Transferdagboek 22/07: Bosingwa, Cabaye en Jackson

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 22/07: Bosingwa, Cabaye en Jackson

Na het vertrek van Edinson Cavani naar Paris Saint-Germain is Napoli op zoek naar een spits. Gonzalo Higuaín (Real Madrid) en Roberto Soldado (Valencia) werden al genoemd, maar tot een akkoord kwam het nog niet. Bij wie de Italianen in ieder geval niet hoeven aan te kloppen is Jackson Martínez, die de voorbije jaargang bij FC Porto goed was voor 26 doelpunten in dertig competitieduels. Een prima debuutseizoen en als het aan de 26-jarige Colombiaan ligt blijft het daar niet bij. 'Ik genoet ervan om hier te spelen. Ik wil het afgelopen seizoen herhalen en meer prijzen winnen.'

Keisuke Honda maakte afgelopen weekend bekend uiterlijk op 1 januari over te stappen naar AC Milan. De 27-jarige spelmaker van CSKA Moskou is vanaf die datum transfervrij, maar verhuist het liefst tijdens deze transferperiode al naar de Rossoneri. Milan-directeur Ernesto Bronzetti laat weten dat er een groot verschil zit tussen vraag en aanbod. 'CSKA wil hem zo lang mogelijk houden om de landstitel met succes te verdedigen, maar Honda wil per se naar Milaan. Hij heeft zelfs een bod van Barcelona naast zich neergelegd.'

Manchester United doet verwoede pogingen om Cesc Fabregas los te weken bij Barcelona, maar naar verluidt is ook het tweede bod van 35 miljoen euro door de Catalanen afgewezen. Manager David Moyes, die Sir Alex Ferguson opvolgde, wil de 26-jarige Spaanse middenvelder érg graag naar Old Trafford halen. Toch heeft hij ook al een alternatief op het oog: Yohan Cabaye. De 27-jarige Fransman van Newcastle United moet zo'n zeventien miljoen euro kosten en staat ook in de belangstelling van AS Monaco en Paris Saint-Germain.

Dan over naar Trabzonspor, dat erg ambitieus is. De club strikte in Florent Malouda al een voormalig Champions League-winnaar, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. José Bosingwa moet zijn voormalig ploeggenoot naar Turkije volgen. Beiden speelden jaren samen bij Chelsea, waarmee ze in 2012 de Cup met de Grote Oren wonnen. Na dat seizoen vertrok Bosingwa naar Queens Park Rangers, waarmee hij degradeerde uit de Premier League. De dertigjarige Portugese verdediger heeft nog een contract tot medio 2015, maar zou uit Londen mogen vertrekken. Een maand geleden sijpelden de berichten al door dat Pepe (Real Madrid) een van de belangrijkste kandidaten was om de verdediging van Manchester City te versterken. Lang werd er vervolgens met geen woord over gerept, tot aan vandaag. Pepe is weer helemaal in beeld bij The Citizens en moet een sterkhouder onder de nieuwe manager Manuel Pellegrini worden.

Manchester City heeft al flink met geld gesmeten door Fernandinho, Stevan Jovetic, Jesús Navas en Álvaro Negredo voor miljoenen naar de club te halen. Mede daarom wil de club niet de absolute hoofdprijs betalen voor de Portugees. Volgens Daily Star wil Manchester City niet verder gaan dan 25 miljoen, terwijl Real Madrid 35 miljoen verlangt. Het is nog hoogst onzeker of Pepe in Madrid aan de bak komt, gezien de snelle ontwikkeling van supertalent Raphael Varane.

Rafael van der Vaart kan bij Hamburger SV rekenen op de komst van Nikica Jelavic (foto onder). De aanvaller van Everton wordt al enige tijd in de gaten gehouden door de Duitse formatie, die nu wil nu toeslaan. De nieuwe manager Roberto Martínez nam ex-PSV'er Arouna Koné mee naar The Toffees, waardoor Jelavic op het tweede plan is beland.

Hamburger SV heeft zo'n zeven miljoen euro over voor de Kroaat, maar heeft dat geld nu nog niet paraat. In eerste instantie wil de Duitse club een aantal overbodige spelers lozen om wat meer ruimte in de begroting te creëren. Afgelopen weekend, tijdens een vriendschappelijk toernooi met Borussia Dortmund, Bayern München en Borussia Mönchengladbach, werd duidelijk dat aanvallende versterkingen zijn gewenst. HSV vond geen enkele keer het net. David Trezeguet is nog geenszins van plan om zijn kicksen aan de wilgen te hangen. De Fransman (35) was tussen 1999 en 2010 een van de beste spitsen ter wereld toen hij zijn doelpunten meepikte voor Juventus. In de nadagen van zijn carrière is hij op avontuur gegaan; via het Spaanse Hércules, woestijnclub Baniyas uit de Emiraten en het Argentijnse River Plate is hij nu dichtbij een nieuwe club.

Newell's Old Boys staat namelijk op het punt om de spits van weleer aan te trekken. De Argentijnse club zou deze week, met de presentatie van Trezeguet, het nieuws wereldkundig willen maken. Het is niet opvallend dat Trezeguet het naar zijn zin heeft in Argentinië; de voormalig goaltjesdief van het Franse nationale team heeft Argentijnse roots. Zo startte hij in 1993 zijn loopbaan bij Platense uit Buenos Aires, alvorens hij naar AS Monaco vertrok.

Chicago Fire lijkt na één jaar alweer afscheid te nemen van Sherjill MacDonald. U weet wel, die voormalige jeugdspeler van Ajax die in zijn loopbaan al vele clubs versleet, maar nergens echt wist door te breken.

Zo ook in Amerika, waar MacDonald, die uitkwam voor onder meer Anderlecht, KV Roeselare, Heracles Almelo en Hamburger SV, sinds april van dit jaar niet meer in de basisopstelling voorkwam van manager Javier Leon. De beoogde opvolger van de Nederlander is reeds bekend: Juan Luis Anangono, een 24-jarige Ecuadoriaan van Barcelona Sporting Club.

Van de Verenigde Staten stappen we over naar Oekraïne, waar Dinamo Kiev na de aankopen van onder anderen Jeremain Lens en Dieumerci Mbokani nog lang niet klaar is op de transfermarkt. Waar Internazionale aanhikt tegen de vraagprijs van circa negen miljoen euro voor FC Basel-verdediger Aleksander Dragovic, is dat prijskaartje voor Dinamo geen enkel probleem. Of de speler in kwestie zelf ook naar Kiev wil verhuizen is echter de vraag. Overigens is het rijke Dinamo Kiev ook geïnteresseerd in PSV'er Marcelo (foto boven). De clubleiding in Eindhoven heeft laten weten dat de Braziliaanse verdediger mag vertrekken bij een goed bod.

In Londen wil men graag weten of Bayern München daadwerkelijk af wil van een andere Braziliaan, Luiz Gustavo. Arsenal ziet in de defensieve middenvelder een welkome versterking voor het komende seizoen, maar is niet van plan in een langdurige strijd om de speler te verzanden.

Mocht manager Arséne Wenger de interesse concretiseren, zal de Londense club ook af moeten rekenen met VfL Wolfsburg en de Braziliaanse topclub Corinthians, die eveneens geinteresseerd zijn in Luis Gustavo.

Bekijk hier al onze video's