Allegri is teleurgesteld in Balotelli en bevestigt komst Honda

AC Milan zag het gat met de kopgroep van de Serie A weer groter worden na de 3-2 nederlaag bij Parma. Trainer Massimiliano Allegri van de Rossoneri wees Mario Balotelli aan als één van de hoofdschuldigen voor de verliespartij.

Allegri is teleurgesteld in Balotelli en bevestigt komst Honda

Balotelli begon in de basis, maar speelde een bijzonder matige wedstrijd. Daarom besloot Allegri hem al na 52 minuten naar de kant te halen voor Alessandro Matri. 'Balotelli had een paar aardige acties, maar speelde geen goede wedstrijd. In dit duel had ik een voetballende spits nodig en aan die eis voldeed Balotelli niet', oordeelt Allegri.

Allegri zag dat Milan opnieuw terrein verloor in de strijd om de bovenste plaatsen. Koploper AS Roma, dat met 1-0 bij Udinese won, staat al zestien punten voor op de Milanezen, terwijl de belangrijke Champions League-plaatsen ook al ver uit zicht zijn. De derde plaats bevindt zich op elf punten van Milan. 'Onze uitgangspositie is weer minder geworden, want de bovenste ploegen hebben allemaal gewonnen', stelt Allegri.

Honda
Ondanks de nederlaag kon Allegri ook goed nieuws naar buiten brengen. De coach bevestigde de komst van Keisuke Honda (CSKA Moskou) naar Milan, dat eerder de huur van Adil Rami (Valencia) al afrondde. 'Honda en Rami komen onze selectie in januari versterken', liet Allegri optekenen.

Honda arriveert transfervrij bij de Rossoneri, want het contract van de ex-speler van VVV-Venlo bij CSKA loopt op 31 december af. Eind augustus leek Honda al op weg naar Milaan, maar CSKA vond het bedrag dat Milan toen bood te laag. De Russische topclub ziet de Japanse spelmaker nu gratis en voor niets alsnog naar Noord-Italië verkassen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen