De Roon ziet lelijk eendje Atalanta ineens kansrijk voor overwintering

Reacties

Atalanta is niet langer het lelijke eendje van de Champions League. De ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer won dinsdag met 2-0 van Dinamo Zagreb. Ineens lonkt overwintering voor de Italiaanse debutant op het miljoenenbal.

De Roon ziet lelijk eendje Atalanta ineens kansrijk voor overwintering
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
2 - 0
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb

De Roon was dinsdag één van de uitblinkers aan de kant van Atalanta. Dat was hard nodig ook, want het eerste Champions League-avontuur ooit in de geschiedenis van de club leek aanvankelijk op een grote teleurstelling uit te draaien. Na de eerste drie wedstrijden tegen Dinamo, Shakhtar Donetsk en Manchester City had het team van De Roon precies nul punten.

In de vierde speelronde van het miljoenenbal richtte de huidige nummer zes van Italië zich op en werd er knap een punt gepakt tegen het sterrenensemble van Manchester City (1-1). Dat bleek de opmaat naar meer, want in het duel met Dinamo liet Atalanta eindelijk zien waarom het vorig seizoen de verrassing van de Serie A was, besefte ook De Roon. 'De eerste drie wedstrijden leken we het lachertje van de Champions League te worden. Vanavond hebben we gelukkig aangetoond dat we wel degelijk thuishoren op dit niveau.'

Het enige dat Atalanta zich kwalijk kon nemen was dat het niet vaker dan twee keer scoorde. De Italianen domineerden de hele wedstrijd, vuurden 24 schoten af, waarvan Dinamo-goalie Dominik Livakovic er negen richting zijn doel zag vliegen. Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini erkende dat de score misschien wat mager was, maar had toch genoten. 'Eindelijk geven we een beetje kleur aan ons Champions League-avontuur', jubelde de 61-jarige oefenmeester. 'Natuurlijk hadden we vaker kunnen scoren, maar vergeet niet dat we in Kroatië nog met 4-0 verloren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Doelpuntenmaker Papu Gómez was evenals De Roon sterkhouder aan de kant van Atalanta. De 31-jarige aanvaller verdubbelde na rust de voorsprong, door de bal na een schitterende individuele actie in de verre hoek te schieten. 'Ik heb genoten van ons team vandaag', vertelde de Argentijn. 'Met name omdat we spectaculair voetbal op de mat hebben gelegd. Eindelijk is het ons gelukt om internationaal op eenzelfde manier te spelen als in Italië.' Een van de weinige tegenvallers op de mooie Europese avond voor Atalanta was het uitvallen van verdediger Hateboer, die zich na een uur geblesseerd moest laten vervangen.

Met nog één wedstrijd voor de boeg lijkt Atalanta net op tijd de vorm te pakken te hebben. Het ongenaakbare Manchester City gaat fier aan kop in Groep C, maar daarachter is het ongekend spannend. Ondanks het goede resultaat tegen Dinamo heeft Atalanta overwintering niet meer in eigen hand. Mocht Dinamo onverhoopt winnen van Manchester City is het verzekerd van plek twee. Als dat niet gebeurt en Atalanta wint van de ploeg uit Oekraïne zien we De Roon en consorten na de winter terug in de knock-outfase.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
16-4
+12
14
2
Atalanta Bergamo
6
2
1
3
8-12
-4
7
3
Sjachtar Donetsk
6
1
3
2
8-13
-5
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
2
3
10-13
-3
5
* Actueel tot en met 29 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De rechtsback van het Nederlands elftal loopt rond in Italië'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer M. de Roon
Meer over M. de Roon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.