Het moment dat Robben altijd kippenvel bezorgt, hoe vaak hij het ook terugziet

Reacties

Het is hét hoogtepunt uit de carrière van Arjen Robben: de Champions League-finale van 2013 op Wembley. Vandaag exact tien jaar geleden bezorgde hij zichzelf voor altijd een vooraanstaande plek in de geschiedenisboeken van Bayern München.

Het moment dat Robben altijd kippenvel bezorgt, hoe vaak hij het ook terugziet
© Pro Shots

Op 25 mei 2013 was het immers Robben die een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd de finale tegen Borussia Dortmund besliste. En bij het terugzien ervan krijgt de oud-international dan ook nog altijd kippenvel. 'Zelfs nu ik het al twintig of dertig keer heb teruggezien.'

De winnende treffer in de Champions League-finale van 2013 haalde bij Robben dan ook een flinke last van zijn schouders af. Tot dan toe was het lot hem in finales immers niet bepaald gunstig gezind geweest. Een jaar eerder had hij in de CL-eindstrijd tegen Chelsea in eigen stadion een penalty gemist in de verlenging. En in 2010 verloor hij zelfs twee finales in korte tijd: met Bayern (CL, tegen Inter) en het Nederlands elftal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar Robben tijdens de verloren WK-finale de bal niet langs Iker Casillas kreeg, slaagde hij daar drie jaar later wel in tegen Dortmund. Met een slimme voetbeweging zette hij doelman Roman Weidenfeller op het verkeerde been. Schreeuwend van vreugde rende Robben weg. 'Er ging op dat moment zoveel door mijn hoofd', vertelde hij eerder tegen het clubkanaal. 'Volgens mij zei ik zelfs Oh, my god. Ik realiseerde me dat het voorbij was.'

Robben werd daarmee de man die Bayern twaalf jaar na het winnen van de eerste Champions League weer Europees eremetaal bezorgde. Zonder het slimme hakballetje van Franck Ribéry had hij die kans op eeuwige roem echter nooit gehad, beseft hij zelf maar al te goed. 'We hebben ook veel te danken aan Franck. Natuurlijk maak ik uiteindelijk het doelpunt, maar er zijn maar weinig spelers zo intelligent dat ze de bal zo afgeven.'

Toch is er maar één man die de boeken in ging als Mr. Wembley: Robben. Hoeveel zijn winnende doelpunt in de Champions League betekent voor de Bayern-fans, bleek wel toen bij de verkiezing van het meest emotionele moment in de clubhistorie 44 procent van de fans voor de treffer van Robben koos. De oud-international is blijkbaar niet de enige die nog altijd kippenvel krijgt van zijn moment op Wembley.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De rijke loopbaan van legende Arjen Robben: van Groningen tot aan Wembley
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.