CL-droom De Roon en Hateboer blijft in leven, City pakt groepswinst

Reacties

Lange tijd leek het Champions League-debuut van Atalanta Bergamo een ramp te worden, maar een wonderbaarlijke ontsnapping zit er nog steeds in. Op de avond dat Manchester City de poulewinst pakte in Groep C, hielden Marten de Roon en Hans Hateboer hun Europese droom enigszins in leven.

CL-droom De Roon en Hateboer blijft in leven, City pakt groepswinst
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 1
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

The Citizens stonden tot dinsdagavond op tien punten uit vier duels, waardoor de ploeg van manager Pep Guardiola wist dat het in de thuiswedstrijd tegen Shakhtar aan een gelijkspel genoeg zou hebben voor kwalificatie voor de knock-outfase. De bezoekers waren echter niet van plan zich zomaar over te geven. Tete kreeg (na mistasten van keeper Ederson) zelfs de grootste kans van de eerste helft, maar de Shakhtar-aanvaller zag hoe Fernandinho zijn inzet op het nippertje uit de doelmond gleed.

In de tweede helft kwam City een stuk beter voor de dag, wat resulteerde in de openingsgoal. Gabriel Jesus worstelde zich door de Shakhtar-zestien, waarna hij de bal nog nét klaar kon leggen voor Ilkay Gündogan, die simpel de 1-0 kon binnenschieten. De Engelse grootmacht 'vierde' de groepswinst echter slechts met een remise. Shakhtar kwam er in de 69ste minuut op de counter razendsnel uit, waarna invaller Manor Solomon van dichtbij de gelijkmaker binnenschoot en de eindstand bepaalde.

Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
2 - 0
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb

Door het puntenverlies van Shakhtar kon Dinamo Zagreb (dat op doelsaldo derde stond, achter de Oekraïeners) de tweede plaats overnemen, maar ook voor Atalanta stond er nog genoeg op het spel. De Italianen waren rampzalig begonnen aan het CL-seizoen, want de eerste vier duels leverden slechts één schamel puntje op, maar een zege op de Kroaten zou betekenen dat plaatsing voor de knock-outfase zomaar nog reëel zou zijn. Die zege kwam er, en overtuigend ook.

Na een harde volley op de lat van Robin Gosens (ex-Heracles Almelo) pikte spits Luis Muriel de bal op, maar hij werd lomp onderuit gewerkt. Hij kreeg daarvoor een penalty, die hij zelf overtuigend benutte: 1-0. Direct na de pauze werd de voorsprong al verdubbeld, toen aanvoerder Alejandro Papu Gómes de bal na een fraaie actie in de verre hoek schoot. Bij die 2-0 bleef het ook.

Door de zege staat Shakhtar op zes punten, Dinamo op vijf en Atalanta op vier, waardoor de ontknoping daar razendspannend gaat worden. In de laatste speelronde gaat City op bezoek in Zagreb, tegelijkertijd spelen Shakhtar en Atalanta tegen elkaar in Oekraïne.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
16-4
+12
14
2
Atalanta Bergamo
6
2
1
3
8-12
-4
7
3
Sjachtar Donetsk
6
1
3
2
8-13
-5
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
2
3
10-13
-3
5
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.