Chelsea-manager Pochettino wil Mudryk op opvallende manier vertrouwen geven

Reacties

Het huwelijk tussen Chelsea en de Oekraïense ster Mykhailo Mudryk is voorlopig nog geen gelukkige gebleken, maar Chelsea-manager Mauricio Pochettino probeert daar met man en macht verandering in te brengen. 

Chelsea-manager Pochettino wil Mudryk op opvallende manier vertrouwen geven
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Oekraïener verruilde afgelopen winter Shakhtar Donetsk voor Chelsea voor een bedrag van bijna honderd miljoen euro, maar scoren lukte Mudryk in 22 competitiewedstrijden nog niet.

Vandaar dat Pochettino een projectje van de flamboyante aanvaller heeft gemaakt. De Argentijn gaat na de training regelmatig latje trappen met Mudryk om het vertrouwen van de Oekraïener een boost te geven.

'Hij heeft me verteld dat hij niet meer tegen me wil spelen omdat ik altijd win', vertelt Pochettino bij de BBC. 'Maar ik zeg dan dat het wel goed komt als hij in zichzelf blijft geloven. Hij is nog jong en moet zichzelf nog leren kennen.'

'Als je niet in jezelf gelooft, dan geloof je ook niet in je kwaliteiten', gaat de manager verder. 'Daarom is het belangrijk dat hij van me gaat winnen met latje trappen. Dinsdag speelden we voor het eerst gelijk.'

Het gelijkspel op de training tussen Pochettino en Mudryk had dinsdagavond nog geen effect. Chelsea won weliswaar met 1-0 van Brighton, maar Mudryk scoorde niet en werd na 68 minuten gewisseld.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Mudryk
Meer over M. Mudryk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.