League Cup blijkt reddingsboei voor dolend Chelsea

Reacties

Het in de Premier League dolende Chelsea heeft zich in de League Cup naar een welkome opsteker geknokt. Op Stamford Bridge werd stuntploeg Brighton & Hove Albion verrassend verslagen.

League Cup blijkt reddingsboei voor dolend Chelsea
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Bij Chelsea begon Moisés Caicedo in de basis. Een bijzondere wedstrijd voor de 21-jarige middenvelder aangezien hij afgelopen zomer de overstap van Brighton naar Stamford Bridge maakte voor het duizelingwekkende bedrag van 116 miljoen euro. Ook de Nederlander Ian Maatsen mocht beginnen bij The Blues. De Nederlander, vorige maand nog onderdeel van de voorselectie van het Nederlands elftal, begon op de voor hem ongebruikelijke positie van rechtsbuiten.

Bij de bezoekers hadden de Nederlanders Bart Verbruggen en Jan Paul van Hecke een basisplaats toebedeeld gekregen van trainer Roberto De Zerbi. De Italiaanse oefenmeester gaf op de rechtsbackpositie de voorkeur aan Tariq Lamptey ten faveure van Joël Veltman, die het volledige duel op de bank bleef zitten.

Brighton had in Londen in de eerste helft veelal het beste van het spel, maar João Pedro en Ansu Fati lieten na The Seagulls op voorsprong te zetten. Aan de andere kant moest Verbruggen op zijn post staan bij een afstandsschot van Cole Palmer. Daarop ontstond een knokwedstrijd in Londen.

Vlak na rust mocht Mauricio Pochettino samen met Stamford Bridge de handen in de lucht steken. Nicolas Jackson wist uit de eerste de beste kans met een droge schuiver Verbruggen te verschalken: 1-0. Niet veel later leek de geschiedenis zich te herhalen voor de thuisploeg, maar ditmaal had Verbruggen een weergaloze redding met zijn linkervoet in huis op een inzet van diezelfde Jackson. In de derde onderlinge strijd moest Verbruggen voor de tweede maal capituleren, maar de treffer van de van Villarreal overgekomen aanvaller werd afgekeurd wegens buitenspel.

Brighton nam daarna meer en meer risico om langszij te komen op Stamford Bridge, maar de nummer drie van de Premier League vond keer op keer Robert Sanchez op zijn weg. De kopbal van Solly March was in de reguliere speeltijd nog de grootste kans voor de bezoekers, waana João Pedro diep in blessuretijd nog een volley over het Londense doel knalde. Na het laatste fluitsignaal maakte een golf van opluchting en blijdschap meester van Stamford Bridge. Pochettino en de zijnen wonnen pas voor de derde keer sinds het aantreden van de Argentijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.