Pochettino over reserverol dure Mudryk: 'Het is geen tennis'

Reacties

Mikhaylo Mudryk kwam vorig jaar januari als grote aankoop binnen bij Chelsea, maar de Oekraïner zit vaker op de bank dan hem lief is. Manager Mauricio Pochettino legt uit waar het aan schort.

Pochettino over reserverol dure Mudryk: 'Het is geen tennis'
© Pro Shots

Voor de 23-jarige Mudryk werd door Chelsea een vaste transfersom van zeventig miljoen euro betaald. Dat bedrag kan nog oplopen tot ver boven de negentig miljoen euro. De realiteit is echter dat Mudryk een bijrol heeft op Stamford Bridge. 'Hij begon in de wedstrijd tegen Middlesbrough, wat een van de belangrijkste wedstrijden voor ons was', doelde Pochettino op de halve finale van de League Cup.

'Ja, nu zit hij op de bank. Het gaat om de vorm gedurende het seizoen - en of je die vorm behoudt en op iedere training de beste bent. We spelen met de spelers die op de training het beste zijn. Natuurlijk moet hij zich verbeteren. Hij heeft geweldige kwaliteiten en een geweldig potentieel, maar het is een teamspel, geen tennis.'

Pochettino zegt dat Mudryk nog te eigenzinnig is. 'We hebben spelers die in een groep moeten presteren. Als je hem ziet spelen is hij geweldig, maar daarna moet je je aanpassen en voor het team spelen. Hij moet zich aanpassen en dat heeft allemaal tijd nodig.'

Mudryk speelde achttien Premier League-wedstrijden, waarvan hij er negen als invaller binnen de lijnen kwam. Hij is verantwoordelijk voor drie goals en één assist.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.