'Andere' Lewandowski en 'andere' Milik klaar om te vlammen tegen Oranje

Reacties

Robert Lewandowski werd in juni nog gespaard tijdens het eerste Nations League-duel tussen Polen en Oranje, maar zal donderdag wel in actie komen. Dat heeft bondscoach Czeslaw Michniewicz maandag laten weten tijdens een persconferentie.

'Andere' Lewandowski en 'andere' Milik klaar om te vlammen tegen Oranje
© Pro Shots
Polen
Polen
0 - 2
Nederland
Nederland

Na een lang en zwaar seizoen koos Michniewicz er tijdens de vorige interlandperiode nog voor om Lewandowski uitgerekend tegen het Nederlands elftal aan de kant te houden. In de overige drie duels met Wales en België (twee keer), speelde de topschutter van Polen wel. Dit keer krijgt de 34-jarige spits van Barcelona geen rust. 'Robert zal in beide wedstrijden spelen, daar heb ik geen twijfel over', zei de bondscoach van Polen, dat donderdag tegen Oranje speelt en zondag tegen Wales.

Lewandowski vertelde zelf blij te zijn om zich weer te melden bij de Poolse nationale ploeg. De captain kijkt in het bijzonder uit naar het weerzien met Arek Milik, die afgelopen zomer eveneens een transfer maakte: van Olympique Marseille naar Juventus. 'Het is zeker een andere Robert, een andere Arek en een andere realiteit, maar dit sluit een goede samenwerking niet uit', zei Lewandowski, die niet kan beloven dat de samenwerking weer zo goed zal verlopen als op het EK 2016.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tijdens dat toernooi haalde Polen de kwartfinale met Lewandowski en Milik als aanvalskoppel. De ex-Ajacied werd daarna verkocht aan Napoli. Zes jaar later is hij terug in de Serie A en dat doet hem goed, ziet Lewandowski. 'Het belangrijkste is dat Arek weer tot leven is gekomen. Ik zei hem dat zijn shirt hem goed paste, hij ziet er goed uit. Je kan zien dat hij frisse lucht heeft gehad. Dat Arek weer speelt en in vorm is en ik ook in vorm ben, kan het team alleen maar ten goede komen.'

Zorgen
Waar bondscoach Michniewicz over zijn spitsen geen zorgen heeft, geldt dat wel voor andere posities. Zo speelde Wojciech Szczesny de laatste weken niet bij Juventus door een enkelblessure, maar de keeper is volgens de bondscoach op tijd fit voor het duel van donderdag met Oranje. Daarnaast mist middenvelder Jakub Moder (Brighton & Hove Albion) het WK door een kruisbandblessure en zijn Krystian Bielik (Birmingham City) en aanvaller Adam Buksa (RC Lens) er ook niet bij door blessures.

En dan heeft Michniewicz nog te maken met een probleem dat ook Louis van Gaal bekend in de oren klinkt: niet alle dragende spelers zijn zeker van speeltijd bij hun club. In het geval van Polen zijn verdediger Jan Bednarek, op Deadline Day overgestapt van Southampton naar Aston Villa, en middenvelders Mateusz Klich (Leeds United) en Szymon Zurkowski (terug bij Fiorentina na een verhuurperiode bij Empoli) de zorgenkindjes. De duels met Oranje en Wales komen dus zeker van pas.

Bekijk hieronder de volledige selectie van Polen voor de duels met Oranje en Wales.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Polen
Meer over Polen
Meer A. Milik
Meer over A. Milik
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.