Champagne, disco polo en sigaren bij uitzinnige Oranje-opponent

Reacties

Wales – Polen werd dinsdagavond een lange zit, met na twee uur voorzichtig voetbal en strafschoppen een vrolijk einde voor de bezoekende ploeg. De spelers zijn buiten zichzelf van geluk met het veroveren van het vacante plekje in de EK-poule met Nederland, Oostenrijk en Frankrijk. De kranten zijn nochtans kritisch.

Champagne, disco polo en sigaren bij uitzinnige Oranje-opponent
© Pro Shots
Wales
Wales
ns
0 - 0
Polen
Polen

Het commentaar in de krant Rzeczpospolita is vrij duidelijk. 'Dit was op zijn zachtst gezegd niet geweldig. Niemand nam risico, de fans hadden pijnlijke gebitten van het tandenknarsen. Wales en Polen vochten om het laatste plekje op Euro 2024, niet alleen chronologisch, maar ook qua kwaliteit, zo leek het. Het was niet om aan te zien, weinig risico's, meer worstelen dan voetballen. Het doel is bereikt, maar er ligt nog werk.'

'We verknoeiden een groep waarin het onmogelijk leek om niet door te gaan. Er was echt geen excuus voor', herinnert Gazeta zich streng. 'Zelfs de emoties van de gewonnen strafschoppenreeks gaan dat rampzalige beeld niet uitwissen. Polen had tenslotte geen schot op doel tijdens de wedstrijd. Deze play-off had nooit nodig hoeven zijn', bromt de krant. De spelers waren een stuk vrolijker.

Poll (gesloten) Nederland eindigt in een groep met Frankrijk, Oostenrijk en Polen als ...?
  • 8% Eerste (255 stemmen)
  • 69% Tweede (2.246 stemmen)
  • 17% Derde (565 stemmen)
  • 6% Vierde (192 stemmen)

In Wales werd nog uren gefeest, spits Krzysztof Piatek verklapte dat er in de kleedkamer champagne gedronken werd, online verschenen beelden van Poolse spelers met imposante sigaren en de kranten waren over de muziekkeuze van de Poolse spelers een stuk meer te spreken dan over hun voetbalkunsten. Disco polo was het, de Oostblok-tegenhanger van wat in West-Europa bekend staat als Eurodance. Piatek gaf nog toe dat de EK-poule 'niet makkelijk' ging worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De held van de avond werd Wojciech Szczesny. De doelman pakte de strafschop van Daniel James en bezegelde daarmee het lot van de drakennatie. Opvallend: Robert Lewandowski durfde niet te kijken. Szczesny nam dat sportief op. 'Logisch dat Robert nooit iets goeds over mij te zeggen heeft, hij kijkt namelijk nooit als ik goede dingen doe', lachte de keeper in Fakt. En inderdaad, ook nu had de goalgetter van Barcelona vooral zin om zijn keeper te kakken te zetten.

Lewandowski, in dezelfde krant, spotte met Szczesnys voortdurende geflirt met zijn interlandpensioen. 'Ja, dat hoor ik nu al jaren, dat hij ermee gaat stoppen. Dat is niks nieuws voor ons', sprak de spits, die uiteindelijk dan toch een compliment in huis had. 'Hij is een geweldige kerel en een topkeeper. Het toont maar weer aan dat je nergens bent zonder goede doelman.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.