Barcelona heeft flink uitgehaald in de topper tegen Atlético Madrid. João Félix deed de club waar hij onder contract staat voor de tweede keer dit seizoen pijn met een treffer.

Atlético Madrid
0 - 3
Barcelona
Barcelona

Ondanks zijn heldenrol in de Champions League tegen Internazionale begon Memphis Depay net als Antoine Griezmann op de bank bij de thuisploeg. Bij Barcelona ontbrak Frenkie de Jong nog steeds met een enkelblessure.

Atlético was gevaarlijk in de openingsfase, maar Barcelona kreeg de grootste kansen. Raphinha kopte naast na een voorzet van Robert Lewandowski en kort voor rust kwamen de bezoekers op 0-1. Net als in de thuiswedstrijd zette Atlético-huurling Félix Barcelona op voorsprong. De Portugees kon eenvoudig intikken na een knappe dribbel van Ilkay Gündogan en een voorzet van Lewandowski.

Ondanks de voorsprong had Barça-trainer Xavi het voortdurend aan de stok met scheidsrechter José Sánchez. In de 41ste minuut ontving de Spanjaard zijn eerste gele kaart en nog geen twee minuten later kon Xavi met een directe rode kaart inrukken.

Na rust zag Xavi zijn ploeg vanaf de tribune al snel de voorsprong verdubbelen. Rodrigo de Paul leverde de bal zomaar in bij Raphinha, die de bal meegaf aan Lewandowski. De Poolse spits werd ver naar de buitenkant gedreven, maar wist uit een moeilijke hoek alsnog via de paal raak te schieten.

Memphis was aan het begin van de tweede helft samen met Griezmann binnen de lijnen gekomen en de Nederlander was na tien minuten heel dicht bij de aansluitingstreffer. Marc-André ter Stegen had een geweldige redding in huis op een schot van Marcos Llorente en de Duitser voorkwam dat Memphis in de rebound alsnog kon scoren.

Na een ruim uur was het aan de andere kant van het veld wel nog eens raak. Lewandowski ontpopte zich voor de tweede keer deze avond tot aangever en legde de bal perfect op het hoofd van Fermín López. De twintigjarige middenvelder kopte zijn derde doelpunt van dit seizoen tegen de touwen.

In de blessuretijd moesten de Madrilenen na een rode kaart voor Nahuel Molina, die de doorgebroken Vitor Roque neerhaalde, nog door met tien man. De fans van Atlético lieten zich alleen nog horen tijdens de wissel van Félix. De 24-jarige aanvaller werd door vrijwel het hele Estadio Metropolitano uitgefloten, maar klom door de zege wel met Barcelona naar de tweede plek in La Liga.