'Atlético beloont Fernando Torres en hint op tijdperk ná Simeone'

Reacties

Waar Nederland zich momenteel bezighoudt met de toekomst van Robin van Persie, doet Spanje dat met de evenknie van dezelfde generatie: Fernando Torres. Gestaag bouwt de voormalig topspits aan zijn toekomst als trainer. Bij Atlético Madrid krijgt hij promotie en wordt de Spanjaard klaargestoomd voor het grote werk.

'Atlético beloont Fernando Torres en hint op tijdperk ná Simeone'
© Pro Shots

Het trainerspad van Torres kreeg onlangs al aandacht in Nederland, omdat de voormalig wereldkampioen (2010) met het hoogste jeugdelftal van Atlético Madrid in de Youth League op Feyenoord stuitte. Daar trof hij ook Van Persie al, nadat het duo in de Premier League in hetzelfde tijdperk jarenlang de topscorerslijsten had gedomineerd. Wat Torres echter op Van Persie voor had, is dat de Spanjaard al bezig was aan zijn derde seizoen als trainer van de Madrileense talenten.

In drie seizoenen werd Atlético Madrid, in de hoogste Spaanse jeugdcompetitie, twee keer landskampioen onder leiding van Torres. Beide keren was hij stadgenoot Real Madrid te slim af. En, volgens diverse Spaanse media, was vooral het technisch verzorgde voetbal van zijn ploeg een lust voor het oog. Ook wordt Torres geprezen voor zijn managementskills, die binnen alle geledingen van de club omarmd worden.

Volgens sportkrant AS heeft Torres al diverse aanbiedingen voor een avontuur als trainer op het hoogste niveau naast zich neergelegd. Torres zou gestaag willen werken aan de opbouw van zijn trainersloopbaan en vindt dat hij jaren nodig heeft om genoeg deskundigheid en vlieguren op te doen. Na drie jaar heeft Atlético zijn ontwikkeling echter wel alvast beloond: El Niño wordt namelijk trainer van de beloften.

Als oefenmeester van Atlético B zal Torres kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast lijkt hij klaargestoomd te worden voor een tijdperk ná Diego Simeone, denkt AS. De iconische hoofdtrainer van de club staat al sinds 2011 aan het roer bij het eerste elftal en heeft een contract tot medio 2027. Dan zou Torres er nog eens drie seizoenen in de schaduw van het eerste elftal op hebben zitten en de ideale clubman zijn om het roer over te nemen, is de intentie.

Torres brak zelf op jonge leeftijd door als spits van Atlético Madrid, waarna hij na zes seizoenen als aanvoerder de transfer naar Liverpool maakte. Via Chelsea en AC Milan keerde hij terug bij zijn jeugdliefde, waarna hij in Japan zijn carrière afsloot. De 110-voudig international keerde daarna wederom terug bij de club, waar zijn trainersloopbaan zorgvuldig in de steigers is gezet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.