Matchwinner João Félix doet oude ploeg Atlético pijn met prachtige stift

João Félix heeft Barcelona met zijn winnende treffer aan de drie punten geholpen tegen de ploeg waar hij onder contract staat, Atlético Madrid. Memphis Depay zorgde in de slotfase nog bijna voor de gelijkmaker met een knappe vrije trap.

Barcelona
Barcelona
1 - 0
Atlético Madrid

Barcelona schoot uit de startblokken in de topper met Atlético. Raphina schoot na enkele minuten al rakelings naast en niet veel later zag Robert Lewandowski zijn schot ternauwernood gekraakt worden door Mario Hermoso.

Lewandowski had zijn vizier in de eerste helft niet helemaal op scherp. De Pool maakte een aantal keer de verkeerde keuze, maar was wel dichtbij de openingstreffer na een goede voorzet van Jules Koundé. Zijn halve omhaal vloog echter een ruim stuk naast het doel van Jan Oblak. Na een klein half uur spelen was de voorsprong van Barcelona wel een feit. Raphina gaf de bal slim mee aan Atlético-huurling João Félix en de Portugees deed zijn oude ploeg veel pijn met een fraaie stift.

Perfecte sliding De Jong
Atlético ging voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker en sterkhouder Antoine Griezmann had daarvoor de grootste mogelijkheid. Zijn schot werd echter geblokt door een perfecte sliding van Frenkie de Jong. Kort voor rust stuitte doelpuntenmaker João Félix op een knappe reflex van Oblak.

In de tweede helft nam de dominantie van Barcelona steeds wat meer af. Griezmann was nog eens gevaarlijk met een schot in het zijnet en ook Álvaro Morata kreeg een grote kans, maar stuitte op reservedoelman Iñaki Peña.

Memphis raakt de lat
Na een ruim uur mocht ook de andere Nederlander, Memphis Depay, zijn opwachting maken in het Olympisch stadion van Barcelona. De aanvaller was direct gevaarlijk met een goede vrije trap, maar het schot kaatste, via de vingertoppen van Peña en de bovenkant van de lat, terug het veld in.

Vijf minuten voor tijd kreeg Lewandowski de ultieme kans om de wedstrijd in het slot te gooien. De goaltjesdief kapte Hermoso uit, maar schoot vervolgens een ruime meter naast het doel. Atlético bleef er daardoor in geloven en invaller Ángel Correa maakte bijna nog de 1-1, maar ook hij stuitte op Peña.

Barcelona haakt met de overwinning aan bij de titelstrijd in Spanje. De ploeg van Xavi staat op de derde plaats met vier punten achterstand op Real Madrid en Girona FC. Atlético Madrid staat vierde met drie punten minder, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed.