Atlético protesteert tegen straf voor racistische uitingen

Reacties

Atlético Madrid protesteert tegen de straf van La Liga voor racistische uitingen aan het adres van Athletic Bilbao-aanvaller Nico Williams. De club vindt dat ze de juiste maatregelen zelf al genomen heeft en gaat in beroep, melden Spaanse media.

Atlético protesteert tegen straf voor racistische uitingen

'De actie van één individu kan niet leiden tot de straf van duizenden fans die niets hebben gedaan', liet Atlético weten aan El Mundo Deportivo. De club reageert daarmee op het besluit van La Liga om een boete van twintigduizend euro uit te delen en een deel van de zuidtribune, waar de apengeluiden vandaan kwamen, leeg te laten tijdens de komende thuiswedstrijden tegen Celta de Vigo en Osasuna.

Bovendien, vindt Atlético, is alles volgens protocol gegaan. Toen de 21-jarige Bask een corner wilde nemen en apengeluiden hoorde, werd de wedstrijd stilgelegd en maakte de scheidsrechter melding van de racistische uitingen die ook hoorbaar zijn vastgelegd. De maker van de apengeluiden werd geïdentificeerd, aangegeven bij de politie en is zijn lidmaatschap van de club kwijt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Nico Williams
Meer over Nico Williams
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.