Laporta houdt hoop op nieuw contract De Jong en rekent op aanblijven Portugezen

Reacties

Joan Laporta heeft een update gegeven over de situaties rondom Frenkie de Jong, João Cancelo en João Félix bij Barcelona. De president van de Catalanen heeft nog altijd goede hoop om het contract van de Oranje-international te verlengen en ook het aanblijven van de twee Portugezen ziet er volgens hem rooskleurig uit.

Laporta houdt hoop op nieuw contract De Jong en rekent op aanblijven Portugezen
© Pro Shots

De situatie van De Jong is bekend. De middenvelder wordt in de buitenlandse media  om de haverklap in verband gebracht met een transfer, maar heeft zelfs al meermaals aangegeven bij Barcelona te willen blijven. Het contract van De Jong loopt nog twee jaar door in Catalonië, maar speler en club zijn in gesprek om die looptijd uit te breiden.

Volgens Laporta is het zo dat De Jong 'niet beweegt' in de onderhandelingen, maar dat is volgens hem geen ramp. 'We hebben ruimte', aldus de bestuurder in gesprek met Mundo Deportivo, doelend op de twee jaar dat De Jong nog vastligt bij Barça. Aan optimisme is bij er Laporta in ieder geval geen gebrek. 'Het laatste wat hij zou willen is Barcelona verlaten, dat heeft hij mij al meermaals verteld. Ik maak me over niemand zorgen en als iemand wil vertrekken, dan kunnen we niet tegen de wil van de speler ingaan. Maar ik denk dat iedereen wil blijven en wij willen dat iedereen blijft.'

Cancelo en Félix
Zowel Cancelo als Félix worden dit seizoen door Barcelona gehuurd met een optie tot koop. Deze koopopties wil Barça wegens de financiële benauwde situatie niet lichten, maar toch heeft Laporta goede hoop dat het duo ook volgend jaar te bewonderen is bij de club.

'Ik denk dat zowel Cancelo als Félix ook volgend seizoen bij Barcelona speelt', aldus Laporta, die op medewerking van de werkgevers van de Portugezen rekent. 'Ik hoop dat Atlético er geen probleem van maakt en ik denk ook niet dat Manchester City dat zal doen. Het zal in ieder geval gaan om het verlengen van de huurcontracten tegen een vooraf afgesproken vergoeding', besluit hij.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Barcelona
32
21
7
4
64-37
+27
70
3
Girona
32
21
5
6
67-40
+27
68
4
Atlético Madrid
32
19
4
9
59-38
+21
61
5
Athletic de Bilbao
32
16
10
6
52-30
+22
58
* Actueel tot en met 26 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.