Xavi vol lof over Frenkie na bijzondere goal: 'Weinig spelers ter wereld zoals hij'

Reacties

Barcelona-coach Xavi had na de 0-4 zege van zijn ploeg eindelijk weer eens écht reden om te lachen. De Catalanen hebben de tweede plaats in LaLiga tijdelijk heroverd op Girona, hielden weer eens de nul en boekten de grootste zege sinds september. De coach gelooft derhalve nog in de titelkansen.

Xavi vol lof over Frenkie na bijzondere goal: 'Weinig spelers ter wereld zoals hij'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 0
Getafe
Getafe

Een van de doelpuntenmakers tegen Getafe was Frenkie de Jong. Hoewel de middenvelder zelfkritisch was over zijn spel, was trainer Xavi na de 4-0 zege erg blij met de Nederlander. 'Er zijn maar weinig spelers op de wereld zoals Frenkie. Met zijn technische en fysieke kwaliteiten kan hij zich aanpassen aan elke speelstijl. Als hij aan de bal is, voel ik me rustig. Hij raakt de bal soms wel heel vaak aan, maar met hem aan de bal, houden we balbezit. Ik ben heel blij met Frenkie', loofde de oefenmeester de middenvelder.

Xavi heeft met Andreas Christensen een extra verdedigende middenvelder naast De Jong gezet om de problemen achterin te verhelpen. 'Dat is de sleutel tot het verdedigende evenwicht. We hebben met dan Christensen dan nog drie centrale verdedigers achter hem', dacht Xavi, die de optredens van Raphinha en João Félix aanvallend uitlichtte.

'Getafe houdt het centrum helemaal dicht en dat begrepen Raphinha en João Felix heel goed. Zij hebben de ruimtes op de vleugels benut.' Op die manier vielen de eerste twee goals van Barcelona tegen Getafe. Door de zege gelooft Xavi nog altijd in de titelkansen van zijn ploeg, ondanks dat de achterstand op koploper Real Madrid acht verliespunten is. 'We zijn op tijd terug in de race.'

Ook de jonge centrale verdediger Pau Cubarsí maakte een goede indruk op de oefenmeester. 'Hij verrast elke keer weer. Dan denk je dat hij de bal gaat geven aan iemand, maar komt hij toch met een nóg betere pass. Hij gaat zeker geschiedenis schrijven bij deze club.'

'Frenkie de Jong past bij elke topclub'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.