Zaakwaarnemer winterse topaankoop Barcelona praat al over zomerse transfer

Reacties

Het Braziliaanse toptalent Vitor Roque kwam in januari naar Barcelona, maar komt nog nauwelijks aan spelen toe. Reden genoeg voor zijn zaakwaarnemer André Cury om zich nu al uit te spreken over een mogelijk vertrek – met een definitieve transfer – in de zomer.

Zaakwaarnemer winterse topaankoop Barcelona praat al over zomerse transfer
© Pro Shots

De negentienjarige Roque wordt in eigen land veelvuldig vergeleken met Ronaldo en kon naar zo'n beetje alle Europese topclubs toe. De keuze viel op Barcelona, dat veertig miljoen euro betaalde aan Club Athlético Paranaense. Roque zou eigenlijk pas in de zomer naar Spanje komen, maar werd door de zware blessure die Gavi opliep al in januari gehaald.

De afgelopen maanden zijn Roque niet meegevallen. Xavi ziet nog geen basisspeler in de aanvaller, die tot dusver pas bij twee competitieduels mocht beginnen. Bij de laatste drie wedstrijden die Barcelona speelde bleef Roque van begin tot eind op de bank zitten.

Vorige week claimde SPORT dat Barcelona zijn parel in de zomer alweer zou willen verhuren. Dat ziet Cury, de zaakwaarnemer van Roque, echter niet zitten. 'Een verhuur zou alleen maar schadelijk zijn, omdat hij dan bij een club terechtkomt waarvoor het niet direct belangrijk is om goed voor hem te zorgen', zei Cury tegen RAC-1. 'Het beste is om bij Barcelona te blijven. Maar als dat niet gaat, zullen we aan een definitieve transfer gaan werken.'

De zaakwaarnemer is geïrriteerd. 'Vitor moet meer minuten krijgen en niemand begrijpt waarom hij die niet krijgt', claimt Cury. 'Hij wacht geduldig op zijn kans, maar er zijn al meer dan genoeg wedstrijden geweest waarin hij minuten had kunnen krijgen.' Cury zegt al te hebben gesproken met Deco, de td van Barcelona, om zijn zorgen kenbaar te maken.

'Vitor heeft een contract bij Barcelona. We hadden ook andere opties, maar hebben voor Barcelona gekozen omdat Vitor voor Barcelona wilde spelen', vervolgt Cury. 'Ik weet zeker dat hij een geweldige speler gaat worden, maar als Barcelona hem niet laat spelen, zullen we op zoek gaan naar een oplossing. We zijn blij bij Barcelona en willen hier doorgaan, maar als dat niet mogelijk is, zullen we met de voorzitter en Deco om tafel moeten gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.