Juventus kruipt via eerste balcontact Milik door het oog van de naald in Coppa Italia

Juventus heeft zich dinsdagavond ondanks een nederlaag geplaatst voor de finale van de Coppa Italia. De ploeg uit Turijn verdedigde tegen Lazio een eerdere 2-0 overwinning, maar had het bijzonder lastig in Rome. Een gouden invalbeurt van Arek Milik bracht de verlossing.

Lazio
Lazio
2 - 1
Juventus
Juventus

Sinds jaar en dag is het gebruikelijk dat de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi bestaat uit twee tweeluiken, daardoor had Lazio nog een kans na de eerdere 2-0 nederlaag in Turijn. Federico Chiesa en Dusan Vlahovic waren toen de doelpuntenmakers.

In de hoofdstad greep de spits van Lazio de hoofdrol. Taty Castellanos maakte het publiek in Stadio Olimpico helemaal gek met twee doelpunten. De eerste kopte hij binnen in de twaalfde minuut, kort na rust was het weer raak toen de Argentijn zijn lichaam goed gebruikte in een duel. Kort daarvoor én daarna kreeg Castellanos prima kansen om zijn totaal van de avond naar vier goals te tillen.

De spits van Lazio zal achteraf balen dat hij oog in oog met Juventus-keeper Mattia Perin tot tweemaal toe faalde. Zeven minuten voor tijd sloeg voormalig Ajacied Milik namelijk toe met zijn eerste balcontact. De Pool, komende zomer mogelijk een tegenstander van Oranje, liep slim vrij bij de tweede paal en kon zo intikken na een lage voorzet van Timothy Weah.

Zo moest Lazio opeens weer aanzetten om er een verlenging uit te slepen, dit lukte niet meer. Juventus kan het seizoen op deze manier nog een beetje glans geven, de titel is sinds deze week immers in handen van Internazionale. De andere halve finale gaat tussen Fiorentina en Atalanta. De finale wordt op 15 mei gespeeld.