Transferdagboek 26/07: Drogba, Guardiola en Muntari

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 26/07: Drogba, Guardiola en Muntari

Didier Drogba heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt. Volgens ESPN gaat de ervaren Ivoriaan aan de slag in de Major League Soccer. Niet bij Chicago Fire, dat favoriet leek in de strijd om zijn handtekening, maar bij het Canadese Montreal Impact. De 37-jarige spits gaat zich voor anderhalf jaar verbinden aan Montreal en wijst daarmee het eveneens geïnteresseerde Atletico de Kolkata uit India af.

Een zeer interessant gerucht sijpelt vanavond door vanuit Zuid-Europa. Pep Guardiola zou namelijk een voorcontract getekend hebben bij Manchester City. De trainer van Bayern München heeft er naar verluidt mee ingestemd om Zuid-Duitsland over een jaar in te ruilen voor de Engelse topclub.

De in de lucht hangende transfer van Mario Gómez naar Besiktas lijkt op zeer korte termijn rond te komen. Volgens Italiaanse media heeft de Turkse club met Fiorentina een akkoord bereikt over een transfersom van acht miljoen euro. De Duitser kan zijn handtekening zetten onder een tweejarig contract. De dertigjarige spits arriveerde in 2013 in Florence.

La Gazzetta dello Sport denkt dat Felipe Melo voor de omgekeerde weg kiest en Turkije verlaat voor een terugkeer naar de Serie A. De Braziliaan ondergaat volgens de Italiaanse krant dinsdag een medische keuring bij Internazionale. Trainer Roberto Mancini wil de oude bekende graag aan zijn selectie toevoegen. De 32-jarige middenvelder van Galatasaray speelde bij zijn huidige club onder leiding van de Italiaanse oefenmeester. De balafpakker was eerder actief bij Fiorentina en Juventus.  

De transfervrije Sulley Muntari laat Milaan dan weer achter zich. De middenvelder die voor het laatst in actie kwam voor AC Milan staat op het punt bij Al-Ittihad te tekenen. De club uit Saoedi-Arabië werkt volgens het Italiaanse Sky Sports aan de laatste details van het contract voor de dertigjarige Ghanees. Mochten de partijen overeenstemming bereiken, dan wordt de Afrikaanse routinier ploeggenoot van ex-FC Utrechter Lucian Sanmartean. De 35-jarige Roemeen speelt sinds januari dit jaar in het Midden-Oosten.

Real Madrid gaat zich volgens The Mirror voor het eerst in de clubhistorie versterken met een Chinees. De negentienjarige Lin Liangming van Guangzhou R&F krijgt de eer om geschiedenis te schrijven bij De Koninklijke. De jeugdinternational moet zich in eerste instantie bewijzen in de jeugdafdeling van de Madrilenen. De Spaanse grootmacht aast volgens diverse media al tijden op een Chinese versterking met het oog op commerciële activiteiten in het Aziatische land.

De terugkeer van Thiago Motta bij Atlético Madrid is aanstaande volgens diverse Franse en Spaanse media. Zaterdag na het oefenduel met Chelsea liet de 32-jarige middenvelder van Paris Saint-Germain weten in gedachten al terug te zijn in de Spaanse hoofdstad. De topclub uit Parijs en Atlético zijn al gesprek over een transfer. 'Ik wil weg bij PSG, dat weet de club ook. Ik heb al met president Nasser Al-Khelaifi om de tafel gezeten en we hebben afgesproken dat er naar een oplossing gekeken gaat worden', aldus de in Brazilië geboren Italiaan.

Deze zomer zijn er al diverse grote namen gelinkt aan Arsenal, maar de Londenaren kochten tot dusver alleen de ervaren doelman Petr Cech voor veertien miljoen euro van stadgenoot Chelsea. Of manager Arsène Wenger nog een paar verrassingen uit zijn hoge hoed tovert is nog maar de vraag, maar volgens The Daily Mirror tast de clubleiding wel diep in de buidel om Theo Walcott te behouden. Het contract van de 26-jarige aanvaller loopt tot de zomer van 2016, maar wanneer hij die verbintenis verlengt met vier seizoenen hoort hij met een weekloon van 140 duizend euro bij de best betaalde spelers van Arsenal. Clubs die de Engelse vleugelaanvaller alsnog willen strikken, zullen dus met een zeer goed voorstel moeten komen.

Ondanks de komst van Bastian Schweinsteiger en Morgan Schneiderlin mag de ervaren Michael Carrick hoe dan ook niet vertrekken van manager Louis van Gaal. De 33-jarige middenvelder wordt volgens The Daily Mail aan zijn tot medio 2016 lopende contract gehouden. Newcastle United wil de Engelsman graag naar St. James' Park halen, maar de kans van slagen lijkt niet heel groot. Eerder blokkeerde de clubleiding van United al een transfer naar Internazionale. Van Gaal heeft CEO Ed Woodward duidelijk gemaakt dat hij Carrick ondanks de enorme concurrentie hard nodig heeft op het middenveld.

De transfer van Ángel Di María naar Paris Saint-Germain lijkt een kwestie van uren in plaats van dagen. De Franse en Engelse media lieten eerder al weten dat de clubs eruit zijn, terwijl het akkoord tussen de Argentijn en de Franse grootmacht aanstaande is. Maar zolang er geen overeenkomst is zou Di María zich melden bij het trainingskamp van zijn huidige club Manchester United. Echter, de Argentijn heeft het vliegtuig naar Amerika gemist... Naar de oorzaak kunnen we slechts gissen. 'Hij zat inderdaad niet in het vliegtuig, meer kan ik er niet over zeggen', aldus Van Gaal op de clubwebsite. Overigens is ook PSG in Amerika ter voorbereiding op dit seizoen. Di María wordt naar verluidt aanstaande maandag medisch gekeurd in New York.

Maar het meest opvallende bericht komt van de doorgaans goed ingevoerde Spaanse sportkrant AS. Paris Saint-Germain wil Cristiano Ronaldo en heeft daar 120 miljoen euro voor over. Begin deze maand heeft de Franse topclub opnieuw een poging gewaagd om de Portugees naar Parijs te halen, maar Real Madrid zwicht niet. President Florentino Pérez wil zijn sterspeler absoluut niet kwijt. Ronaldo is inmiddels dertig jaar en had bij een akkoord de duurste speler aller tijden kunnen worden. Het is echter de vraag of PSG het hier bij zal laten. De club van de sterren Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani kan op de steun rekenen van Qatar Investment Authority, dus wellicht volgt er in de komende weken nog een laatste bod op de doelpuntenmachine van De Koninklijke. Want wanneer Real Madrid toehapt, is de Spaanse club niet alleen de allergrootste ster kwijt maar ook een grote hoeveelheid doelpunten. In driehonderd officiële wedstrijden was de Portugees namelijk 313 keer trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.