Sparta Rotterdam - Ajax

Sparta Rotterdam heeft in de rust met 0-1 voor gestaan in de wedstrijd tegen Ajax. In de tweede helft kwam Ajax nog terug. De wedstrijd eindigde in 2-2. Ajax moest met tien spelers verder na één rode kaart. Binnen het half uur nam Sparta Rotterdam de leiding, toen Arno Verschueren scoorde, op aangeven van Koki Saito. Direct na de rust vond Verschueren het doel voor een tweede keer en vergrootte de voorsprong voor Sparta Rotterdam. Chuba Akpom verkleinde de achterstand voor Ajax in de 65ste minuut. De gelijkmaker voor Ajax werd vlak voor tijd gemaakt door Steven Bergwijn, met een assist van Akpom. Na een overtreding in de 94ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Ahmetcan Kaplan van Ajax met rood van het veld. Het is de vierde wedstrijd zonder overwinning achter elkaar voor Sparta Rotterdam. In de laatste vijf wedstrijden heeft Sparta Rotterdam één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Ajax één overwinning, drie keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het zevende gelijkspel van Sparta Rotterdam dit seizoen. In de huidige stand heeft Sparta Rotterdam 31 punten en staat op de tiende plaats, terwijl Ajax met 41 punten op de vijfde positie staat. In de volgende wedstrijd neemt Sparta Rotterdam het thuis op tegen Fortuna Sittard op zaterdag 30 maart om 18.45 uur. Ajax speelt zondag 31 maart om 12.15 uur uit tegen PEC Zwolle.