Ajax - FC Utrecht

2 - 0
Expected goals1.1 - 0.5

Utrecht verkeert in uitstekende vorm in de Eredivisie en was op weg naar een reeks van vijftien ongeslagen wedstrijden. Met de uitwedstrijd tegen Ajax is er een einde gekomen aan deze reeks nadat Ajax wint met 2-0. Eén speler van Ajax kreeg een rode kaart. In de 39ste minuut nam Ajax de leiding via Brian Brobbey, met een assist van Borna Sosa. Kenneth Taylor diepte de voorsprong van Ajax uit na een assist van Brobbey, in de 77ste minuut. Een rode kaart in de 83ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Devyne Rensch van Ajax. In de laatste vijf wedstrijden heeft Ajax één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Utrecht vier overwinningen en één nederlaag heeft. Met 39 punten staat Ajax op de vijfde plaats, terwijl Utrecht met 32 punten op de achtste plek staat. De volgende speeldag speelt Ajax op zondag 10 maart om 14.30 uur in een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Utrecht ontvangt zaterdag 9 maart om 20.00 uur Almere City.