AZ - Ajax

2 - 0
Expected goals0.5 - 0.9

AZ heeft met 2-0 thuis gewonnen tegen Ajax in de Eredivisie. Ruben van Bommel maakte beide doelpunten voor AZ. AZ kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Van Bommel scoorde na 7 minuten, met een assist van Vangelis Pavlidis. Daarna was het lang wachten op een volgend doelpunt. Van Bommel scoorde nog een keer in de 67ste minuut, na een assist van Mayckel Lahdo. Ajax heeft voor de vierde keer op rij geen overwinning behaald. AZ heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Ajax één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. In de volgende wedstrijd speelt AZ op zaterdag 2 maart om 21.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Sparta Rotterdam. Ajax speelt zondag 3 maart om 12.15 uur thuis tegen Utrecht.