Fortuna Sittard - AZ

Na zes wedstrijden in de Eredivisie zonder overwinning heeft AZ eindelijk weer punten gepakt. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard leverde een 1-2 winst op. De thuisploeg opende de score in de achttiende minuut na een doelpunt van Iñigo Córdoba. Het duurde een tijdje voor een van beide teams weer scoorde. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Vangelis Pavlidis gelijk namens AZ. Het beslissende doelpunt voor AZ werd in de 90ste minuut gemaakt door Dani de Wit, met een assist van Lequincio Zeefuik. In de laatste vijf wedstrijden heeft Fortuna Sittard één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl AZ één overwinning, drie keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de tweede overwinning van AZ met één doelpunt verschil. Fortuna Sittard staat na deze wedstrijd met 24 punten op de dertiende plek, terwijl AZ op de vierde plek staat met 39 punten. De volgende speeldag speelt Fortuna Sittard op zaterdag 24 februari om 18.45 uur in een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. AZ ontvangt zondag 25 februari om 16.45 uur Ajax.