Van der Vaart: 'Clasie is de beste voor naast Frenkie de Jong'

Reacties

Jordy Clasie heeft grote indruk gemaakt bij de overwinning van AZ op Ajax. 'Hij was de Napoleon van AZ', zei Pierre van Hooijdonk zondagavond bij Studio Voetbal, waar Rafael van der Vaart de 32-jarige middenvelder naar voren schoof als basisspeler voor Oranje.

Van der Vaart: 'Clasie is de beste voor naast Frenkie de Jong'
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
Ajax
Ajax

Van Hooijdonk wees bij het bespreken van de wedstrijd tussen AZ en Ajax (2-0) de voormalige Feyenoorder aan als aanjager aan Alkmaarse zijde. 'Clasie was de Napoleon van AZ, in de agressiviteit en het laten zien wat je van plan bent', zei de oud-aanvaller. 'Hij had zoveel onderscheppingen. In het positiespel komt hij sowieso bijna niet in de problemen.'

Clasie had tegen Ajax een passzuiverheid van boven de 91 procent en werd slechts één keer van de bal gezet door een tegenstander. Van Hooijdonk: 'Hij joeg Ajax in zijn eentje op en schuwde de tackles niet. Het vervolg is bij hem dan eigenlijk altijd goed. Dat hij altijd naar dezelfde kleur speelt, oogt simpel, maar dat is o zo moeilijk.'

Van der Vaart haakte op het verhaal van zijn collega in: 'Hij is de beste voor naast Frenkie de Jong.' Dat Clasie bedankt heeft voor Oranje, moet volgens de 109-voudig international niet worden gezien als iets definitiefs. Als Ronald Koeman zijn best doet, dan stelt Clasie zich echt wel beschikbaar voor de EK-selectie, denkt Van der Vaart. 'Honderd procent is hij beschikbaar voor Oranje. Hij kan het ook allebei: de bal afpakken en ook nog eens de bal spelen. Met hem, Frenkie en Reijnders heb je een fantastisch middenveld. Bij Veerman is het Frenkie óf Veerman vind ik', zei Van der Vaart over de samenstelling van het middenveld.

Clasie zat in maart 2022 voor het laatst bij de selectie van het Nederlands elftal en speelde in november 2016 zijn laatste interland tot nu toe. In november van vorig jaar vertelde de AZ'er over zijn interlandcarrière en gaf hij prijs weer te hebben gesproken met Koeman. Clasie had opnieuw bedankt voor Oranje en legde uit dat hij voelde dat zijn lichaam in interlandperiodes toe is aan rust.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.