Forse kritiek op zwalkend Leeds, onzichtbare Piroe krijgt cijfer 1

Reacties

Leeds United begon met torenhoge ambities aan het seizoen. De club wilde promoveren naar de Premier League. Iets wat nog altijd kan, maar waarschijnlijk wel via play-offs. Na de bittere oorwassing bij QPR kreeg Joël Piroe het in de lokale pers flink te verduren.

Forse kritiek op zwalkend Leeds, onzichtbare Piroe krijgt cijfer 1
© Pro Shots
Queens Park Rangers
Queens Park Rangers
4 - 0
Leeds United
Leeds United

Piroe begon zijn dienstverband bij Leeds nog veelbelovend. De spits toonde zich een ware sluipschutter en hielp mee aan het feit dat de club uit de startblokken schoot. Nu de prijzen worden verdeeld, is de oud-PSV’er tamelijk onzichtbaar. In dertien wedstrijden kon hij nog maar één keer scoren.

Op bezoek bij QPR kon Piroe ook geen vuist maken. Leeds Live was bikkelhard in het oordeel. 'Piroe is al maanden geen factor van belang meer geweest op het veld. Hij werd opgesteld, maar ondanks zijn ervaring bracht hij helemaal niets aan de wedstrijd.'

'Zijn teamgenoten waren ook hevig gefrustreerd over het spel van de spits', constateerde het lokale medium, dat hem beoordeelde met een 1 (!) als cijfer. Overigens deed landgenoot Crysencio Summerville het niet veel beter. Hij kreeg een 3. 'Hij was makkelijk af te stoppen en zijn lichaamstaal sprak boekdelen op een avond die de eerste ambities de grond in boorden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leeds kan koploper Leicester City na de nederlaag niet meer achterhalen. Wel staat de ploeg van Summerville en Piroe nog tweede, wat ook recht zou geven op directe promotie. Naaste belager Ipswich Town heeft echter twee wedstrijden tegoed.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
46
31
4
11
89-41
+48
97
2
Ipswich Town
46
28
12
6
92-57
+35
96
3
Leeds United
46
27
9
10
81-43
+38
90
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.