Ajax - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard keek bij de rust tegen een 1-0 achterstand aan in de wedstrijd tegen Ajax in de Eredivisie. In de tweede helft kwam Fortuna goed terug. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2. Ajax opende de score na 8 minuten na een doelpunt van Kenneth Taylor, op aangeven van Jordan Henderson. Direct na de rust bracht Deroy D'Encarnação Duarte Fortuna Sittard langszij. Kaj Sierhuis maakte 2-1 in de 66ste minuut. De gelijkmaker voor Ajax werd vlak voor tijd gemaakt door Brian Brobbey. Ajax heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Fortuna Sittard twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was het zevende gelijkspel van Ajax dit seizoen. Dit betekent dat Ajax op de vijfde plaats staat met 40 punten en dat Fortuna Sittard op de tiende plek staat met 31 punten. In de volgende wedstrijd speelt Ajax op zondag 17 maart om 16.45 uur, in een uitwedstrijd, tegen Sparta Rotterdam. Fortuna Sittard ontvangt zaterdag 16 maart om 18.45 uur PEC Zwolle.