Drie redenen waarom Ajax tekort kwam tegen Fortuna
PRO

Voor de tweede keer dit seizoen beet Ajax zich zondagmiddag stuk op Fortuna Sittard. De ploeg van trainer John van ’t Schip zakte met name in de tweede helft weg naar een bedenkelijk niveau. Drie redenen waarom het toch weer misging in de Johan Cruijff Arena.

Ajax
Ajax
2 - 2
Fortuna Sittard

Ajax begon nog goed tegen de bezoekers uit Sittard. Kenneth Taylor opende binnen acht minuten op fraaie wijze de score en kreeg niet veel later een grote kans op de 2-0. Na een prima combinatie met Taylor en Kristian Hlynsson stuitte Chuba Akpom echter op Fortuna-doelman Michael Verrips. Ahmetcan Kaplan kopte nog naast uit een hoekschop en kort voor rust liet ook Taylor nog een kans op een tweede doelpunt liggen. ‘Als ik die erin schiet, is het gewoon een heel andere wedstrijd’, toont de middenvelder zich achteraf schuldbewust.

Dit artikel helemaal lezen

Word nu VI PRO-lid en ontvang gratis de PSV kampioen-special. Duik diep in alles wat het afgelopen seizoen heeft gedefinieerd, van de weg naar het kampioenschap tot de ontknoping van de competitie. Nu 3 maanden voor maar €7,- per maand.