Fortuna Sittard - Excelsior

Fortuna Sittard speler Kaj Sierhuis heeft een hattrick gemaakt in de wedstrijd tegen Excelsior in de Eredivisie. Fortuna won de thuiswedstrijd met 5-2. Rodrigo Guth en Justin Lonwijk scoorden de andere doelpunten voor de thuisploeg, terwijl Richie Omorowa en Derensili Sanches Fernandes de doelpunten voor Excelsior scoorden. De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Justin Lonwijk scoorde in de 13de minuut, met een assist van Sierhuis. Fortuna Sittard vergrootte vroeg in de wedstrijd de marge naar 2-0 toen Sierhuis scoorde, op aangeven van Lonwijk, in de 15de minuut. Sierhuis voerde de score verder op naar 3-0 toen hij nog een keer scoorde na bijna een half uur, op aangeven van Rodrigo Guth. Vijf minuten later bouwde Fortuna Sittard de voorsprong uit naar 4-0. Sierhuis passeerde nog een keer de doelman en maakte hiermee zijn hattrick af. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Derensili Sanches Fernandes namens Excelsior na een assist van Lance Duijvestijn. Guth vergrootte in de 68ste minuut de marge voor Fortuna Sittard. Met nog acht minuten op de klok verkleinde Richie Omorowa de achterstand voor Excelsior, met een assist van Siebe Horemans. Maar Excelsior was niet bij machte vaker te scoren. Excelsior heeft nu vijf wedstrijden achter elkaar verloren. In de laatste vijf wedstrijden heeft Fortuna Sittard twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Excelsior vijf nederlagen heeft. De volgende wedstrijd, op zondag 10 maart, speelt Fortuna Sittard om 14.30 uur uit tegen Ajax in het Johan Cruijff Arena. Excelsior zal het op dezelfde dag uit opnemen tegen AZ. Het duel zal om 12.15 uur beginnen.