Excelsior - Vitesse

Vitesse heeft voor het eerst sinds lange tijd gewonnen in de Eredivisie. Na zeven wedstrijden achter elkaar zonder zege, is de ploeg weer op de goede weg dankzij een 1-2 uitzege op Excelsior. De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Lance Duijvestijn zich gelden toen hij scoorde, met een assist van Arthur Zagré, en Excelsior op voorsprong bracht. Direct na de rust bracht Paxten Aaronson Vitesse langszij. Het beslissende doelpunt voor Vitesse werd vlak voor tijd gemaakt door Nicolas Isimat-Mirin, op aangeven van Anis Hadj Moussa. Excelsior heeft nu vier wedstrijden op rij verloren. In de laatste vijf wedstrijden heeft Excelsior één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl Vitesse één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de tweede nederlaag met één doelpunt verschil van Excelsior dit seizoen. Dit was ook de tweede overwinning van Vitesse met één doelpunt verschil. De volgende speeldag speelt Excelsior uit tegen Fortuna Sittard. Deze ontmoeting vindt plaats op zondag 3 maart om 16.45 uur. Vitesse speelt zaterdag 2 maart om 20.00 uur thuis tegen Twente.