Heracles Almelo - Vitesse

De wedstrijd tussen Heracles en Vitesse in het Erve Asito is alle kanten op gegaan in de Eredivisie. De uitploeg Vitesse had tot de rust een voorsprong van 2-1 maar na de pauze heeft Heracles een achterstand omgedraaid in een 3-2 overwinning. De score werd in de 24ste minuut geopend door het bezoekende team via Kacper Kozlowski, op aangeven van Carlens Arcus. Melle Meulensteen bracht in de 27ste minuut Vitesse op 2-0, met een assist van Amine Boutrah. Drie minuten later passeerde Jordy Bruijn de doelman en poetste Heracles iets van de achterstand weg en maakte de 2-1. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Jizz Hornkamp gelijk namens Heracles na een assist van Bruijn. Hornkamp scoorde nog een keer en maakte het beslissende doelpunt in de 71ste minuut na een assist van Emil Hansson. Hornkamp voltooide zo de comeback van Heracles. Vitesse heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren. Heracles heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Vitesse één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van Heracles dit seizoen. De nederlaag was ook voor Vitesse de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil. Heracles staat nu op de veertiende positie met 22 punten, terwijl Vitesse de nummer 18 is met 12 punten. In de volgende wedstrijd speelt Heracles uit tegen PSV. Deze ontmoeting vindt plaats op vrijdag 16 februari om 20.00 uur. Vitesse speelt zondag 18 februari om 14.30 uur thuis tegen FC Volendam.