Vitesse - Go Ahead Eagles

In de Eredivisie heeft zondag Go Ahead Eagles het uitduel tegen Vitesse gewonnen. In de eerste helft kwam de uitploeg op een 1-0-voorsprong, waarna Go Ahead in de tweede helft uitliep naar 2-0. Go Ahead Eagles moest met tien spelers verder na één rode kaart. In de 37ste minuut nam Go Ahead Eagles de leiding via Oliver Edvardsen, met een assist van Evert Linthorst. Na een overtreding in de 94ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Willum Willumsson van Go Ahead Eagles met rood van het veld. De uiteindelijke 2-0 voor Go Ahead Eagles werd vlak voor tijd gemaakt door Jakob Breum, op aangeven van Thibo Baeten. Vitesse heeft voor de vijfde keer achter elkaar geen overwinning behaald. In de laatste vijf wedstrijden heeft Vitesse één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl Go Ahead Eagles twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. In de huidige stand heeft Vitesse 12 punten en staat op de achttiende plaats, terwijl Go Ahead Eagles met 30 punten op de zesde positie staat. Vitesse speelt zijn volgende duel uit tegen Heracles. De teams staan op zaterdag 10 februari om 21.00 uur tegenover elkaar. Go Ahead Eagles neemt het zondag 11 februari om 12.15 uur thuis op tegen PEC Zwolle.