Schuldbewuste Willumsson mist IJsselderby, maar twijfelt over kleur kaart

Reacties

Willum Willumsson was schuldbewust na zijn rode kaart tegen Vitesse, waardoor hij volgende week de IJsselderby tegen PEC Zwolle mist. Go Ahead Eagles won wel in Stadion Gelredome.

Schuldbewuste Willumsson mist IJsselderby, maar twijfelt over kleur kaart
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 2
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Op het moment dat Willumsson de rode kaart kreeg, stond Go Ahead Eagles nog maar met 0-1 voor. De IJslander wilde een counter van Vitesse onschadelijk maken, maar ging daarbij over de schreef. Voor de harde tackle kreeg hij rood. Daardoor mist Willumsson volgende week de IJsselderby tegen PEC Zwolle. 'Natuurlijk ben ik blij met de drie punten, maar ik heb ook een vervelend gevoel omdat ik de volgende wedstrijd mis, zeker die wedstrijd', zei hij na het duel tegen ESPN.

Desondanks twijfelde hij over de kleur van de kaart. 'Waarschijnlijk was het rood, maar ik ging er niet met mijn noppen vooruit in en het was niet zo hard. Ik geef mezelf de schuld voor deze domme tackle.' René Hake, de trainer van Go Ahead Eagles, was duidelijker na het zien van de beelden. 'Die kan de scheidsrechter geven', constateerde hij. 'Het gaat erom dat je in zo'n situatie komt en de scheidsrechter de kant geeft om rood te geven.'

Na de rode kaart in de 94ste minuut maakte Jakob Breum niet veel later nog de 0-2 in Arnhem. Komende zondag komt rivaal PEC Zwolle op bezoek op De Adelaarshorst bij de nummer zes van de Eredivisie, die het dus zonder Willumsson moet stellen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer W. Willumsson
Meer over W. Willumsson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.